Veličanstvenim humanitarnim koncertom HUMH proslavio peti rođendan

Veličanstvenim humanitarnim koncertom duhovne glazbe, pod nazivom “Pomozimo zajedno“, u četvrtak navečer na platou ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu svečano je obilježena peta godišnjica osnivanja Humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”.

Koncert je ostvaren u suradnji spomenute Udruge i Franjevačkoga samostana Široki Brijeg. Koncertu su nazočili brojni uglednici, a dvorište širokobriješke crkve bilo je ispunjeno do posljednjega mjesta.

Pod vedrim nebom ljetne večeri ovaj događaj uveličali su poznati izvođači dobro znanih duhovnih skladbi.

Na pozornicu je prva izašla širokobriješka glazbenica Lucija Zovko, koja je oduševila izvedbama dviju skladbi “Neznanoj majci” i “Molitva”. Poslije nje nastupio je Đani Stipaničev s pjesmama “Ave Maria” i “Milosna rijeka”, a potom je slijedio prolaz zbora “Izvor” zagrebačke crkve sv. Josipa Radnika kroz publiku i njihova izvedba na pozornici.

Do kraja programa nastupili su i Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac i Alan Hržica, koji su nadahnutim izvedbama poznatih pjesama oduševili širokobriješku publiku. Posebne simpatije izazvao je i mladi širokobriješki franjevac i glazbenik fra Marin Karačić izvedbom autorske pjesme “Promijeni me”.

Koncert je zaključen izvedbom band aid pjesme “Pomozimo zajedno!” u izvedbi svih izvođača.

Uz glazbene točke, publika je mogla čuti i svjedočanstva korisnika i volontera ove humanitarne udruge.

Također, prije samoga koncerta svečano su otvoreni i novi uredski prostori Predstavništva Humanitarne udruge ”fra Mladen Hrkać” u Širokom Brijegu. Prostori se nalaze na u Ulici fra Didaka Buntića 72, odnosno ispod sjeverne tribine stadiona Pecara.

Ovim je događajem je, uz 5. godišnjicu postojanja Udruge, obilježeno i veliko dostignuće i prekretnica u njezinu radu i djelovanju – projekt izgradnje objekta “Dom fra Mladen Hrkać“. Dom će omogućiti besplatan smještaj, prehranu, prijevoz, administrativnu podršku i pomoć u nastavku školovanja za 220 osoba dnevno koje zbog liječenja u Zagrebu privremeno napuštaju svoja matična prebivališta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Koncert “Pomozimo zajedno!” je i prvi ovogodišnji događaj čiji prihod od dobrovoljnih priloga će biti usmjeren u fond Projekta “Dom fra Mladen Hrkać” u sklopu kojega će Udruga nastaviti djelovati i pružati pomoć.

Ulaz na ovaj događaj bio je slobodan, a svi posjetitelji imali su mogućnost dati dobrovoljne priloge u donatorske kutije na samom mjestu događaja.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, pod pokroviteljstvom Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega.

Realizaciju navedenoga događaja podržali su i pomogli glavni sponzori JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, prenosi jabuka.tv.