BBB-i poručili: ‘Nedopustivo je da se utakmice igraju na Veliki petak, na dan kad se kršćani diljem svijeta prisjećaju Isusove muke i smrti’

Dinamo ovog petka igra u Koprivnici, plavi na gostovanju kod Slaven Belupa neće imati podršku navijača, barem ne onih najvatrenijih – BBB-a.

Naime, Bad Blue Boysi neće doći na utakmicu Slavena i Dinama zato jer se utakmica igra na Veliki petak. BBB-i to smatraju neprihvatljivim te su tako ostali dosljedni, piše Narod.hr.

”S obzirom da je utakmica Slaven Belupo – Dinamo na rasporedu 19.04. na Veliki petak, na dan kad se kršćani diljem svijeta prisjećaju Isusove muke i smrti, Bad Blue Boysi na toj utakmici neće biti prisutni”, stoji u priopćenju BBB-a.

Podsjetimo, na isti su način BBB-i postupili i pretprošle godine kada je Dinamo u Kranjčevićevoj igrao na Veliki petak protiv Lokomotive, istočna tribina je tada ostala prazna, i tada su BBB-i izdali priopćenje slično ovom novom:

”S obzirom da je utakmica po rasporedu na Veliki petak, grupa BBB neće biti prisutna na toj utakmici. Sramotno je da vodstvo lige ne vidi ništa sporno u tome da se utakmice odigravaju na spomendan smrti Isusove i mi u tome nećemo sudjelovati.”

Najvjerniji navijači Dinama okrivljuju HNS te traže da se pazi na takve stvari kad se slaže kalendar natjecanja.

Označeno u