Sadržaj s oznakom: Sport

Svaki sport zahtijeva napor, ali donosi zadovoljstvo i otvara nove mogućnosti. Tako je i s kršćanskim životom: usred napora i borbe, možemo uživati s Gospodinom, rasti i suočavati se s novim izazovima s Njim.

Nakon što je u subotu 1. lipnja u finalu Lige prvaka u Londonu svladao Borussiju Dortmund s 2-0, Real Madrid je ove nedjelje, na blagdan Tijelova, posjetio katedralu španjolske prijestolnice kako bi pobjedu i pehar darovao Djevici od Almudene, zaštitnici Madrida .

Prije nekoliko dana Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka, uveo je nova pravila na toj popularnoj društvenoj mreži.

Ni ova godina nije iznimka. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić krenuo je pješice na dugi put dug 120 kilometara, isti onaj koji je nekoliko puta do sada prešao. - Izbornik Zlatko Dalić ide i ove godine na hodoćašće u Međugorje. Sretan mu put ⚽️🙏🏼 - stoji na Facebook objavi stranice Selo Podhum.

Anonimna anketa među elitnim britanskim sportašicama pokazala je da više od 70% njih osjeća nelagodu kada se ‘transrodne’ sportašice natječu u kategoriji žena u sportu, dok se 67% osjeća neugodno javno govoriti o tom pitanju, prenosi narod.hr.

Zagreb, 11. ožujka 2024. – Nakon američkih - Čilićevi "Oscari"! Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić sa svojom Zakladom nastavlja biti podrška mladim talentima. Smaragdna dvorana hotela Esplanade poslužila je kao predivna kulisa dodjele 25 stipendija glazbenicima klasične glazbe i sportašima koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu.

Reprezentacija svećenika Republike Hrvatske osvojila je prvo mjesto na 16. Europskom prvenstvu za svećenike u malom nogometu koje se od 5. do 8. veljače igralo u albanskom Skadru, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Albanski grad Skadar domaćin je, 16. po redu, Europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu koje se igra od 5. do 9. veljače. Nakon prvog dana natjecanja koje je održano u utorak, 6. veljače svećenici iz BiH te oni iz Hrvatske osigurali su prolaz u polufinale.

Hrvatsku reprezentaciju čine trinaestorica svećenika iz gotovo svih krajeva Lijepe Naše.

Helena i Dominik Livaković sina su nazvali Joakim. Ime Joakim ima biblijsko značenje, a Joakim, ili Joachim na hebrejskom, znači ‘Jahve (Bog) je pripremio’ ili ‘Jahve (Bog) će uspostaviti’.

Hrvatski rukometaši će danas odigrati svoju drugu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a prije nego na red u 20:30 sati dođe na red susret s Austrijom u SAP Areni u Mannheimu, reprezentativci su bili na svetoj misi u crkvi Svetog Duha koja okuplja vjernike u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mannheim-Mosbach.

Rukometaši su nazočili misnom slavlju u crkvi Hl. Geist, te se na kraju sv. mise fotografirali s ministrantima i ostalim hrvatskim vjernicima.

Svojoj domovini Dražen je dao veliki, ne samo sportski obol. Početkom 90-tih, tiho je prosvjedovao ispred zgrade Ujedinjenih naroda zbog ratne agresije.

Zaklada Marin Čilić nastavlja svoju vrijednu tradiciju dodjele stipendija darovitoj djeci u Hrvatskoj. Već šestu godinu, Zaklada poziva mlade talente da se prijave na program stipendija Zaklade Marin Čilić. 

Marin Čilić, proslavljeni hrvatski tenisač, utemeljio je Zakladu Marina Čilića u čijoj će organizaciji 16. i 17. srpnja 2023. u Športskom centru Višnjik biti održan veliki teniski humanitarni turnir.

U povodu skoroga Dana općine Tomislavgrad, koji obilježavamo 8. srpnja u spomen na taj datum iz 1924. godine kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike, u Tomislavgradu je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća, javlja tomislavcity.com.

Stranica 1 od 18