Dominacija Škola nogometa AS Međugorje

Dominacija Škola nogometa AS Međugorje, koja je u dva uzrasta osvojila turnir 2007. i 2010. a ekipa Velež Mostar u 2008.

Vikend u Ljubuškom je protekao u znaku nogometa, priopćeno je iz Škola nogometa AS Međugorje.  Treći međunarodni turnir "Ljubuški Cup" koji je se igrao na stadionu Babovac na kojem su se za trofeje borile nogometne ekipe djece iz čitave regije.

Ekipe koje su se natjecale na turniru u Ljubuškom bile su iz BiH, R. Hrvatske i C. Gore od Splita do Sarajeva, pa sve dolje do Dubrovnika i Podgorice, te iz cijele Hercegovine. U Ljubuškom je u protekla dva dana na Babovcu odigrano ukupno 156 utakmica. Igralo se u tri dobne skupine: Natjecanje u kategoriji 2008. godišta, gdje su u finalu slavili dječaci iz FK Velež iz Mostara, koji su u finalu na penale pobijedili Posušje. U ovoj kategoriji ukupno se natjecalo 32 ekipa, a treće mjesto osvojila je ekipa FK Leotar. 

Natjecanja u preostalim dobnim skupinama 2007. i 2010., pripalo je jednoj školi nogometa, a to su dječaci iz Škole nogometa AS Međugorje. Najprije su osvojili prvo mjesto u kategoriji 2010. godišta gdje su nadigrali Posušje rezultatom 1:0.

Ova generacija je inače prvak BiH, prije mjesec dana u Sarajevu, gdje su osvojili prvo mjesto i ovdje su to samo potvrdili i pokazali da su trenutačno najbolji u BiH, a i šire. U ovoj kategoriji ukupno se natjecalo 30 ekipa, a treće mjesto osvojila je ekipa FK Top Gol iz Sarajeva. Dječaci iz Škole nogometa AS Međugorje također su osvojili prvo mjesto i u dobnoj skupini 2007. godišta, gdje su u finalu pobijedili Župu Dubrovačku rezultatom 2:1. "Ova generacija je isto prvak BiH, prije mjesec dana u Sarajevu, gdje su osvojili prvo mjesto i ovdje su to samo potvrdili i pokazali da su trenutačno najbolji u BiH, a i šire.

U ovoj kategoriji ukupno se natjecalo 16 ekipa, a treće mjesto osvojila je ekipa Posušja.

Najbolji pojedinci u 2008. su:
Najbolji igrač: Arman Rebac iz Velež Mostar
Najbolji strijelac: Tomo Oreč iz Posušja
Najbolji golman: Elmin Maturadžić iz Velež Mostar

Najbolji pojedinci u 2007. su:
Najbolji igrač: Daniel Prskalo iz ŠN AS Međugorje
Najbolji strijelac: Pavle Šarac iz ŠN AS Međugorje
Najbolji golman: Fran Matej Bulić iz Župe Dubrovačke

Najbolji pojedinci u 2010. su:
Najbolji igrač: Matej Trogrlić iz ŠN AS Međugorje
Najbolji strijelac: Andrej Kovač iz Posušja
Najbolji golman: Spona Anur iz Sarajeva

Zahvale igračima i trenerima ŠN AS Međugorje Mladenu Pervanu, Danijelu Bajkuši i Željku Akmadžiću iz ove škole nogometa AS Međugorje, te organizatoru turnira i svim sudionicima na poštenom i korektnom zalaganju i druženju. Škola nogometa AS Međugorje od 01.06. do 11.06.2019. ide u Njemačku na Uefin i Fifin projekt podnazivom IGRE MLADIH u DUSSELDORFU, gdje će biti smješteni u kampu sa drugim klubovima iz svih država Europe, osim sportskih aktivnosti obilaziti će znamenitosti Njemačke, sportske objekte, trenirati sa raznim klubovima i trenerima i na kraju odigrati turnir. vecernji.ba