Međugorje slavi još jedan Grand Slam naslov!

Latisha Chan i Ivan Dodig pobjednici su Roland Garrosa u konkurenciji mješovitih parova,, u finalu su bili bolji od Gabriele Dabrowski i Mate Pavića u dva seta…

Repriza prošlogodišnjeg finala završena je istim ishodom. Latisha Chan i Ivan Dodig u finalu mješovitih parova svladali su Gabrielu Dabrowski i Matu Pavića sa 6:1, 7:6 nakon sat i 21 minute igre.

Za Chan i Dodiga ovo je ujedno i druga zajednička titula u istom toliko odigranih finala na Grand Slam turnirima, a ujedno treća u karijerama.

Chan i Dodig odlično su odigrali prvi set u kojem nisu dopustili protivniku nijednu break priliku. Od rezultata 1:1 dva su puta oduzeli servis Dabrowski i Paviću, osvojili pet gemova zaredom, a time i set.

Bolje je krenula kanadsko-hrvatska kombinacija u drugom setu u kojem je s breakom vodila s 4:1. Međutim, branitelji naslova uzvraćaju istom mjerom odmah te uspijevaju izboriti 13. igru. U tie-breaku bilo je izjednačeno do 2:2, a tada branitelji naslova rade mini-break, dolaze do vodstva 5:2, a zatim koriste ukupno drugu meč loptu.

Tako u Međugorje malo mjesto u Hercegovini koje jedva da ima oko 4000 žitelja stiže i peti Grand Slam naslov.

Nakon Marina Čilića, koji je u juniorskoj konkurenciji osvojio Roland Garros (2005.) a u seniorskoj US Open (2014.), sad se na posao bacio njegov kum i susjed Ivan Dodig (obojica stanuju u istoj ulici – Krstinama).

Najprije je 2015. osvojio Roland Garros u konkurenciji muških parova, a potom je dvije godine zaredom (2018. i 2019.) isti Grand Slam turnir osvajao i u konkurenciji mješovitih parova. I oba puta s istom partnericom – 29-godišnjom Tajvankom Latishom Chan.

herca.com.hr

Označeno u