Modrić pomaže "Marijinim obrocima" udruzi koja ga je hranila kao izbjeglicu u Zadru Marijini obroci/ Mary’s Meals

Modrić pomaže "Marijinim obrocima" udruzi koja ga je hranila kao izbjeglicu u Zadru

Kao i brojna djeca u izbjeglištvu tijekom rata, mali Luka Modrić primao je humanitarnu pomoć, a jedna od organizacija koja ju je slala bila je škotska Mary's Meals, ili Marijini obroci, koja je osnovana 1992. povodom rata u BiH.

Danas ta humanitarna udruga svakog dana osigurava obroke za više od dva milijuna djece diljem svijeta, piše Scottish Sun.

"Kad smo krenuli ovim putem prije gotovo 30 godina, bili smo preplavljeni ljudskom dobrotom i doniranjem, a tako je i sada. Ali nismo imali pojma da će jedno od djece koja su dobivala našu pomoć izrasti u svjetsku superzvijezdu", rekao je osnivač Mary's Mealsa Magnus MacFarlane-Barrow.

Povod za priču u Scottish Sunu probijanje je granice od dva milijuna djece kojima na dnevnoj bazi udruga pomaže. Prema najnovijim podacima radi se od 2.058.099 djece iz 19 zemalja.

"Moja supruga Julie i ja 2019. smo posjetili Hrvatsku povodom obljetnice rada naše udruge, bili smo u Slavonskom Brodu, a glavni event bio je u Zagrebu. Tamo su me iznenadili dresom hrvatske reprezentacije. Samim time sam bio sretan jer sam velik fan njihove nevjerojatne reprezentacije koja je godinu ranije igrala finale Svjetskog prvenstva, ali kad sam ga okrenuo, shvatio sam da je poklon još bolji", prisjetio se MacFarlane-Barrow.

"Dres je potpisao Luka Modrić, tada službeno najbolji nogometaš svijeta. Ispostavilo se da on i njegova obitelj podupiru Mary's Meals dijelom i zbog toga što su bili izbjeglice u Zadru kada smo Julie i ja tamo dostavljali pomoć. Tko je mogao znati da će među tom djecom biti buduća svjetska superzvijezda", piše vecernji.

Označeno u