SPEKTAKULARNO Prepuna Arena Zagreb sinoć je slavila Dražena Petrovića. Prizori su bili dirljivi

Arena Zagreb sinoć je bila poprište velikog košarkaškog spektakla koji se odvio u čast 60. obljetnice rođenja legendarnog Dražena Petrovića, prerano preminulog košarkaškog Mozarta.

Team Dražen, sastavljen od zvijezda košarkaške Eurolige, pobijedio je hrvatsku reprezentaciju 110:107 u zagrebačkoj Areni u memorijalnoj utakmici za Dražena Petrovića. Arena je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a igralo se u revijalnom tempu, dok je rezultat bio u drugom planu.

Utakmica je bila koncipirana tako da su u pauzama organizatori podsjećali na razdoblja u životu Dražena Petrovića. Od Šibenke, preko Cibone i Reala, pa sve do NBA lige i srebra s hrvatskom reprezentacijom. O Draženu su u pauzama govorili njegovi bivši suigrači Vlade Divac, Kenny Anderson, Terry Porter, Predrag Šarić i mnogi drugi.

Posebno emotivan bio je trenutak kada su na centar parketa izašli Draženovi suigrači iz hrvatske reprezentacije koja je na Igrama u Barceloni 1992. osvojila srebrnu medalju. Tu je generaciju predstavljala velika većina tadašnjih igrača, pred publiku su izašli Aramis Naglić, Dino Rađa, Alan Gregov, Stojko Vranković, Žan Tabak, Franjo Arapović, Vladan Alanović, Toni Kukoč i Danko Cvjetičanin, a virtualno se pojavio i sam Dražen Petrović. Pozdravio svoje nekadašnje suigrače, sve prisutne i - otišao.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Označeno u