Svećenici iz BiH europski viceprvaci u malom nogometu

Posljednjeg natjecateljskog dana 13. europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike igrane su utakmice završnice. Titulu europskog prvaka osvojili su svećenici iz Portugala koji su u finalu pobijedili Bosnu i Hercegovinu s 3:0.

U četvrtak, 28. veljače u crnogorskom gradu Baru igrane su utakmice završnice ovogodišnjeg Europskog prvenstva, javlja Nedjelja.ba.

Dan je započeo zajedničkim misnim slavljem kojega je predslavio mons. Dodȅ Gjergji zajedno s više od 200 svećenika iz 17 različitih zemalja.

Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za nogomet. Tako su najprije igrani mečevi za plasman od 17. do 9. mjesta poslije kojih su igrani polufinalni susreti između Portugala i Poljske te Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Plasman u finale izborili su Portugalci koji su svladali Poljsku boljim izvođenjem kaznenih udaraca, te Bosna i Hercegovina koja je pobijedila Hrvatsku s 2:0.

Uslijedili su mečevi za sedmu i petu poziciju. U borbi za treće mjesto uspješnija je bila reprezentacija Poljske koja je utakmicu protiv Hrvatske dobila s 2:1. U najuzbudljivijem meču na prvenstvu u finalu su snage odmjerili Bosna i Hercegovina i Portugal. Nakon velike borbe titulu europskog prvaka osvojili su svećenici iz Portugala pobijedivši rezultatom 3:0.

Za malonogometnu reprezentaciju svećenika BiH, pod vodstvom trenera fra Josipa Tomasa, igrali su: fra Mario Jelić, fra Jure Perić, fra Davor Petrović, fra Marijo Plavčić, vlč. Vladimir Pranjić, fra Jure Šekerija, fra Josip Mrnjavac, fra Nikica Tomas, fra Ivica Tomas, o. Orel Zakaljuk, vlč. Stjepan Didak i vlč. Dražen Kustura.

Poslije finala uslijedilo je proglašenje najboljih i podjela odličja najuspješnijima, nakon čega je druženje za sudionike nastavljeno uz zajedničku večeru.

Također je odlučeno da će se sljedeće 14. po redu Europsko prvenstvo za svećenike igrati u Češkoj, u Pragu 2020.

Označeno u