Trenutak kojim je Dino Bošnjak oduševio svijet: Slovenca koji je kolabirao nosio do cilja

Botolin je morao dobivati infuziju nakon utrke, a Bošnjakov potez zasigurno je kandidat za fair-play nagradu MOO-a

Učinio sam nešto normalno i ljudski, kazao je hrvatski trkač na 5000 metara Dino Bošnjak koji je na Ekipnom prvenstvu Europe u poljskom Chorzowu napravio sjajan sportski potez koji je oduševio svijet, javlja novi list.

Bošnjak je nastupio na utrci 5000 metara, a u finišu te utrke Slovenac Vid Botolin je potpuno kolabirao na stazi. Bošnjak je podigao Botolina i praktički ga nosio do samog cilja, u koji su zajedno ušli.

Slovenca diskvalificirali

Hrvatski atletičar je završio kao predzadnji, dok je Botolin diskvalificiran.

Slovenska ekipa žalila se na ovu odluku, no vodstvo natjecanja ju je odbilo, a Slovencima je upravo zbog toga propao plasman u najjaču diviziju, koji su ispustili za pola boda.

Botolin je morao dobivati infuziju nakon utrke, a Bošnjakov potez zasigurno je kandidat za fair-play nagradu MOO-a, tim više jer se zbio na ekipnom natjecanju kada je rezultat svakog pojedinog atletičara jako bitan za plasman reprezentacije.

 

Bošnjak: Napravio sam normalni, ljudski potez

“Zahvaljujem Vam na interesu za događaj tijekom utrke u poljskom Chorzowu, ali bih vas ljubazno zamolio da shvatite moju želju da se ta priča ne širi previše, budući da smatram kako je riječ o normalnom, ljudskom potezu te od toga nema potrebe raditi neku veliku priču.

 aaa

Najsretniji bih bio da se to nije ni dogodilo, da je kolega i prijatelj Vid normalno završio utrku, kao što bih volio i da je moj nastup bio uspješniji u sportskom smislu te da sam donio više bodova svojoj reprezentaciji kojoj ovim putem čestitam na trudu i vrhunskim rezultatima.

 

U nadi da ćete razumijeti moju odluku, još jednom zahvaljujem na interesu, a kad sportskim rezultatima to zaslužim, rado ću Vam biti na raspolaganju”, napisao je u objavi novinarima Dino Bošnjak, član AK Gorica.

 

Ekipno prvenstvo Europe u atletici u Chorzowu održava se u sklopu Europskih igara. Hrvatska je osigurala ostanak u drugoj jakosnoj skupini, dok najjača, prva jakosna divizija nastupa ovoga vikenda.

Označeno u