Urugvajski nogometaš Cavani: Igram za Isusa kojemu želim dati svu slavu!

Iako smo već upoznati da su brojni nogometaši i predani vjernici, nijedan nije toliko otvoren u vezi svoje vjere u Isusa Krista kao što je urugvajski reprezentativac Edinson Cavani.

Cavani sve čini kako bi dao slavu Bogu. Poput Kake, vrlo često nosi majicu s natpisom “pripadam Isusu” ispod dresova, a za španjolske novine El País je izjavio da nije Kristov sportaš, nego radije “sportaš za Krista”.

“Zato igram za Njega, dajem Njemu slavu, zahvaljujem Mu što mi daje sposobnost igranja nogometa … koji mi je dao taj božanski dar kojim pokušavam što bolje upravljati. Mi pripadamo Evanđeoskoj crkvi. Ne sviđa mi se izraz Kristov sportaš”, rekao je Cavani u novinama.

Kada ne igra za Urugvaj, Cavani profesionalno igra za francuski klub Paris Saint-Germaini, a prije toga se prilagodio za Napoliju, u talijanskoj vrhunskoj ligi. U Italiji je njegova vjera porasla na novu razinu.

“Čitam Bibliju svaki dan, proučavam je i s mojom ženom dijelim blagoslov vjere”, rekao je Guardianu. “Razumijem da postoji vrijeme: za žrtvu, nagrade i ciljeve”.


“Nogomet sve stavlja na dohvat ruke”, dodao je Cavani. “Vjera mi je stvarno pomogla shvatiti vam iskušenja koja imate na raspolaganju mogu dati radost, užitak, bilo što, ali samo na kratko vrijeme.”

Novizivot.net