ZLATNA OLIMPIJKA SLAVI POBJEDU S ČUDOTVORNOM GOSPINOM MEDALJICOM

Hidilyn Diaz na postolju slavi s Gospinom čudotvornom medaljicom.

Bilo je puno emocija kad je Hidilyn Diaz ustala na pobjedničkom postolju primivši svoju zlatnu olimpijsku medalju - prvu ikada za Filipine, piše Aleteia

Tridesetogodišnjakinja je sve pozdravljala dok je svirala državna himna, dok su joj suze tekle niz lice. Ona nije samo oborila svoj osobni rekord uspjevši podići i održati ogromnih 493,8 kilograma iznad glave, već je oborila i svjetski rekord u kategoriji dizanja utega do 55 kilograma težine.

Svečanost koja se u ponedjeljak održala u Tokiju postala je još posebnija kada je olimpijka podigla svoju medaljicu kako bi je pokazala okupljenima. No nije pokazivala blistavu zlatnu medalju, već Gospinu čudotvornu medaljicu koju je imala oko vrata.

Nova prvakinja izrazila je iznenađenje što je uspjela podići impresivnu težinu, podijelivši svoje dojmove :

“Nisam očekivala da ću a jučer podići. Pretpostavljam da su to bili Bog i svi ljudi koji su se jučer molili za mene. Zahvalna sam onima koji su molili devetnicu na ovu nakanu. "

Diazova medaljica očito joj je jako dragocjena, zajedno s molitvama svih onih koji su je podržali na putu do pobjede. Kao što je objasnila, prijatelj joj je dao medaljicu i molitvu devetnicu.

“Molila sam devetnicu devet dana. To je bio znak vjere u Majku Mariju i Isusa Krista. "

hidilyn-diaz-1.jpg


Svakako su joj uslišane njene  molitve kao i svih prijatelja, obitelji i obožavatelja. S obzirom da se Filipini 97 godina natječu na Olimpijskim igrama, Diazova prva pobjeda za ovu zemlju bez sumnje će biti povod za veliko slavlje.

To je posebno slučaj kada uzmete u obzir da je zemlja tijekom pandemije imala neka od najstrožih karantenskih ograničenja na svijetu, što je za održavanje treninga bilo izazov.

U susret svojim 4. olimpijskim igrama osvojivši srebro na olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, Diaz je ostala zbog epidemioloških mjera u u Maleziji bez pristupa opremi za trening, samo motke i boce s vodom koji su poslužili kao utezi i snaga volje koju joj je samo nebo dalo.

“Mislili smo da neće biti moguće zbog pandemije zadržati uvjete za rad, kao ni samo održavanje Olimpijskih igra. Ali sada smo ovdje. Dakle, možemo to učiniti. Nismo odustali. Bez obzira na izazove i kušnje, molili smo se Bogu, On će nas voditi ”, rekao je zlatna olimpijka.

Dakle, naoružana svojom medaljicom i snažnom vjerom, Diaz je premašila sva očekivanja. “Bio sam iznenađena da sam to uspjela učiniti. Bog je izuzetan ”, istaknula je u intervjuu za Gretchen Ho s televizije Cignal, piše Aleteia.

Označeno u