BOŽJA PROVIDNOST Marija je dijabetes približio Bogu, a David je shvatio kakav je život vrijedan življenja

Mario Majstorović i David Marić, bogoslovi Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, provest će mjesec dana u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden, javlja dijaspora.hr

Bogoslovi će biti smješteni kod hrvatskih svećenika u Karlsruhe, a došli su zbog tečaja njemačkog jezika te aktivnog sudjelovanja i pomoći u radu ove hrvatske misije.

“U ime pastoralnog tima, misijskih pastoralnih vijeća i svih naših vjernika, želimo ovoj dvojici bogoslova ugodan i plodonosan boravak među nama. Dobro nam došli”, napisali su iz HKM-a Mittelbaden.

Mario Majstorović ima 30 godina, a salezijanac je već dvije godine. Od ranog djetinjstva bavio se nogometom…

mario majstorovic

 FOTO: HKM Mittelbaden

“Međutim, dijagnosticirana bolest (dijabetes) koja mi je otkrivena u 13. godini života, polako me i postupno dovodila bliže Gospodinu. U dobi od 26 godina, nakon dužeg ‘hrvanja’ s Gospodinom, odgovaram Isusu svojim DA na poziv da postanem salezijanac svećenik. Radujem se daru života koji u znak ljubavi prema Isus želim istrošiti za mlade, kao što je to učinio sv. Ivan Bosco”, rekao je Majstorović.

Bogoslov David Marić je 22-godišnjak koji je svoje djetinjstvo, uz brata i tri sestre, proveo u malom selu u Dalmaciji…

 david maric

 FOTO: HKM Mittelbaden

“Tamo sam zahvaljujući Božjoj providnosti i prisutnosti jednog salezijanca, shvatio da je život potrošen za Boga i u slučaju tog salezijanca, život darovan u službu mladima, uistinu prekrasan. I ne samo da je prekrasan već da je to život vrijedan življenja. Osjećajući unutar sebe klicu poziva i potaknut primjerom salezijanaca, započeo sam ovaj hod slijedeći Gospodina na Don Boscov način”, zaključio je Marić.

Označeno u