Sadržaj s oznakom: Duhovni poziv

"Da Bog planira naše živote i da su njegovi planovi ponekad nedokučivi uvjerili su se ovi zaručnici iz Argentine. Kada su započeli 'hodati', u svojim najluđim snovima nisu mogli znati kako će se njihov put završiti. Ovo je priča Marie i Javiera", koju je na svojem Facebook profilu podijelio pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove.

Poslušajte potresno svjedočanstvo o duhovnom pozivu djevojke iz dijaspore koja je imala ugodan, komotan život u Beču, ali nakon dugogodišnje borbe s Bogom pronašla je svrhu i smisao svog života u redu sestara služavki maloga Isusa. Danas časna sestra Pia Katarina Pilić hrabro i odvažno svjedoči o svom pozivu ali i poziva mlade da se odvaže živjeti za Krista.

Sveti Padre Pio bio je franjevac kapucin (OFMCap) koji je dugi niz godina nosio na svome tijelu svete Isusove rane (stigme).

Naš negdašnji suradnik postao je ovogodišnji mladomisnik don Antun Mate, koji je pokrenuo objavljivanje nadahnutih i plodnih nagovora vrlog i vrlo traženog duhovnika, njegovog prijatelja u Kristu, don Josipa Radića.

Zvanje je Božji izbor i uvjet da se bude ono što jesmo prema onom jedinom planu koji može dati sreću.

Mario Majstorović i David Marić, bogoslovi Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca, provest će mjesec dana u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden, javlja dijaspora.hr

Sestra Mariana, sestra Roziane i sestra Isabela Guimaraes, tri su rođene sestre koje su prihvatile poziv biti redovnicama u istoj zajednici: Institutu sestara Gospe od Dobrog Savjeta, piše CNA.

Na predivnom alpskom jezeru Orta na sjeveru Italije nalazi se mali otočić San Giulio. Na tom otočiću koji je dugačak jedva 270 metara, a širok 140, nalazi se benediktinska opatija Mater Ecclesiae. Na tom lijepom i mirnom mjestu sada živi Nicoletta Falzoni koja se sada zove sestra María Fides, nakon što je položila vječne zavjete.

Fra Nikola Žulj dolazi iz Knina. Ima 28 godina. Do 19 godina je živio kao i svaki drugi mladić... Ali, u njegovom srcu često se javljala jedna misao - o vječnosti... Mučilo ga je to pitanje, nije mu ulijevalo nikakvu nadu jer nije poznavao Onog koji ima vlast nad vječnošću i njegovim životom. Pogledajte njegovo svjedočanstvo o pozivu.

Poznato je kako danas u svijetu sporta postoje klupski kapelani, odnosno svećenici koji prate momčad na utakmicama. Kad je riječ o SAD-u, većina klubova (franšiza) koji se natječu u najjačim ligama baseballa (MLB), američkog nogometa (NFL) i košarke (NBA) također imaju svoga kapelana.

Don Mihael Čavlek (34), ili po nadimku “Miš Božji”, rođeni je Varaždinec koji već više od šest godina u Smokvici i Čari na otoku Korčuli ruši stereotipe o lijenim Dalmatincima i strogima svećenicima. Čovjek “od naroda”, kako ga nazivaju, približio je ljudima riječ Božju kad se i sam približio ljudima, a danas se može pohvaliti da je motorist koji je predvodio karavanu Prevlaka - Vukovar.

Objavljeno u Duhovni kutak | 25.6.2019.

Ako osjetite Božji poziv

„Vama, mladi, kažem: Ako osjetite Gospodinov poziv ne odbijajte ga!“

Uzalud su gledatelji pretraživali glumačke baze podataka na sveznajućem Imdbu nakon gledanja igrano-dokumentarnog filma "Alozije Viktor Stepinac", snimljenog u produkciji HRT-a i prikazanog na blaženikov blagdan prošle nedjelje, ali nije se moglo naći niti slovca o momku koji je upečatljivo i odvažno utjelovio lik jednog od najpoznatijih i najkontroverznijih heroja krvave hrvatske povijesti dvadesetog stoljeća, piše Slobodna Dalmacija

Gospa mi je spasila život, preko Međugorja sam upoznao Isusa, kaže Paddy čije svjedočanstvo nam pokazuje da obraćenje nije samo trenutak već rad u suradnji s Gospodinom, Marijom i svim svetima!

Stranica 1 od 2