Čudo djevojčice koja je progledala u Fatimi je "dar Djevice Marije za Svjetski dan mladih"

Otac 16-godišnje djevojke Jimene iz Španjolske koja tvrdi da joj se nakon mise u Fatimi povratio vid, za Aci Prensu posvjedočio je da je ozdravljenje njegove kćeri “dar Djevice Marije za Svjetski dan mladih”.

Sve se dogodilo prošle subote, 5. kolovoza, u Fátimi (Portugal) kad je Jimena izliječena od ozbiljnog problema s očima koji su liječnici dijagnosticirali kao neizlječiv nakon što je primila pričest i nakon što je izmolila devetnicu Snježnoj Gospi.

Osjetila je nešto posebno

Njezin otac, koji tvrdi da je oduvijek bio "uvjeren da će se izliječiti", priča kako je uslijedio Jimenin prvi poziv kući nakon onoga što se dogodilo.

“Praktički nismo razgovarali, ona je plakala; rekla nam je samo: ‘Vidim, vidim.’ Onda nas je nazvao svećenik koji je slavio misu da nam kaže još par detalja. To je nevjerojatna radost”

“Prije mise otišla se ispovjediti. Bila je jako uzbuđena, osjećala je nešto posebno. Zatim je otišla primiti pričest”, rekao je. “Poslije se bojala otvoriti oči jer je pomislila: ‘Ako ne ozdravim, to je zato što nemam vjere.’ Kada ih je otvorila mogla je vidjeti sve oko sebe. Onda je… počela plakati i shvatila da su njezine prijateljice dvije i pol godine starije nego kad ih je zadnji put vidjela”, prepričao je još uvijek emotivni otac.

Sa svojom kćeri prešao je "maleni križni put", kazao je, dvije i pol godine patila je od teškog spazma oka zbog kojeg ni s naočalama nije mogla vidjeti ništa.

Nitko od liječnika nije razumio što se događa. Zaputili su se i do Japana kako bi isprobali vrhunski tretman u nadi da će postići rezultate. No, taj tretman nije djelovalo na Jimenu, a izazvao je strašne nuspojave jer se osjećala loše, imala je mučnine, glavobolje i nije mogla učiti. Liječnički tim nije znao što drugo učiniti i digao je ruke.

Na Jimenin zahtjev roditelji su prestali utjecati se lijekovima i odlučili potražiti druge alternative.

Na kraju su Jimena i njezina obitelj odlučili sve prepustiti u ruke Djevice Marije. U danima koji su uslijedili prije Svjetskog dana mladih tijekom jedne šetnje gdje su posjetili čudotvornu Gospinu sliku razgovarali su o Božjoj providnosti i kako će od sad osloniti na vjeru.

Nakon tog razgovora odlučili su "pokrenuti mašineriju i potaknuti cijeli svijet na molitvu". Tako je i bilo. Od 28.srpnja do 5.kolovoza organizirali su devetnicu Gospi Snježnoj. Krenula je za Lisabon na dan početka devetnice.

“Samo djevojaka koje su išle s njom bilo je skoro 400, a većina njih nisu je ni poznavale. Sada je to za njih poput čuda Svjetskog dana mladih”, rekao je otac.

Ispričao je i kako je u rujnu Jimena trebala okrenuti novu stranicu u životu jer “je morala početi hodati sa štapom i trenirati psa vodiča”, uz to, trebala je početi razmišljati “na koji fakultet bi se mogla upisati” s obzirom na svoje zdravstveno stanje, no događaj u Fatimi je sve promijenio.

"Dar Bogorodice za Svjetski dan mladih"

Za oca djevojke iz Madrida, "ljepota ovoga je u tome što svatko donosi svoje vlastito svjedočanstvo i vlastito iskustvo, koje je bilo vrlo posebno i svi su ostali jako dirnuti."

“Mislim da je dio ljepote čuda u tome što ono nije isključivo za jednu osobu ili jednu obitelj, već što je ono mnogo veće i u tom nas smislu nadilazi. Već je prešlo granice”, napominje.

Osim toga, objasnio je svoju namjeru da "nema nikakvu vodeću ulogu", budući da "fokus mora biti na Svjetskom danu mladih, jer vjerujem da je to Gospin dar za Svjetski dan mladih".

Ne treba nam nikakva potvrda

“Ne treba nam nikakva potvrda. Ponovno ćemo se naći s liječničkim timom koji ju je liječio proteklih godinu dana, više da malo zatvorimo tu epizodu pa da oni vide i donesu svoje zaključke - objašnjava.

Ističe da "budući da je to bila devetnica Gospi ne trebaju potvrditi da se doista radi o čudu."

“Mislim da su ljudi već dovoljno ganuti, oni koji vjeruju vjeruju, a oni koji ne vjeruju, ionako neće vjerovati”, naglašava.

Također uvjerava da "kada netko napravi iskorak u vjeri, ne gleda unatrag, gleda samo naprijed", zaključio je djevojčinin otac.