'Doživjela sam čudo' svjedoči majka bebe koju je papa Franjo krstio u bolnici

Priča o peruanskoj imigrantskoj obitelji u Italiji izašla je na vidjelo tijekom oporavka pape Franje u bolnici Gemelli u Rimu, gdje se oporavio nakon operacije abdomena 7. lipnja. Papa je pušten iz bolnice 16. lipnja.

Tijekom svog boravka, Papa je primio dvije velike čestitke od obitelji bebe Miguela Ángela, koju je Papa krstio u ožujku u istoj bolnici kada se liječio od infekcije pluća, javlja CNA.

Marcela del Rosario Pariona Bárcena, bebina majka, smatra ovaj događaj “dvostrukim čudom” budući da je papa Franjo postao “kum” njezina sina i pridonio njegovom ozdravljenju.

Prema Parioninim riječima, cjelokupno iskustvo izniman je Božji dar. Dana 30. ožujka, Miguel Ángel, njezin sin, ispao je iz dječje stolice i zadobio udarac u glavu. Kad je Pariona vidjela da gubi svijest, pojurila je svojim automobilom kako bi dječaka odvezla u bolnicu Humberto I, a potom u bolnicu Gemelli, a sve uz pomoć dviju policajki.

“Sin mi je primljen zbog ozljede glave koja je uzrokovala prijelom i male krvne ugruške. Za majku je ovo bilo vrlo zastrašujuće, strahovito bolno,” rekla je Pariona za ACI Prensa, CNA-ovog partnera za vijesti na španjolskom jeziku.

miguela angela 1

Istog dana nesreće, Miguel Ángel je bio podvrgnut tomografiji glave koja je otkrila “kortikalne hiperdenzitete u lijevom parijetalnom području.” To je ukazivalo da postoje područja veće gustoće u cerebralnom korteksu.

Osim toga, primijećen je “diskontinuitet okcipitalne kosti udubljenog izgleda s lijeve strane, što ukazuje na prijelom”. Nakon dobivenog nalaza, mali pacijent je prebačen na odjel neurokirurgije na specijalizirano liječenje ozljeda središnjeg živčanog sustava i mozga.

Krštenje

U istoj bolnici Gemelli papa Franjo je sljedećeg dana vidio bebu i podijelio mu sakrament krštenja, poškropivši ga svetom vodom dok je bilo u mobilnoj kolijevci.

“Kada su nas poslali na neurokirurgiju, čula sam sestre kako govore: Papa nas dolazi pozdraviti”, ispričala je Pariona. “Prišla sam mu i rekla: ‘Prilazi ti kći grešnica, žena s mnogo grešaka, žena koja te moli da zagovaraš kod Boga za život njezina sina.’ Na slikama se vidi papa kako se miluje po glavi”, dodala je.

“Tijekom krštenja i dok je papa polijevao bebu vodom, moj sin je počeo plakati i udarati se. A on je rekao: ‘Obriši ga.’ I tako sam i učinila, obrisao sam ga i nosila u naručju, i činilo mi se kao da se cijeli pogled promijenio. Nisam više osjećala težinu na leđima, niti strah koji sam imala.”

‘Božje čudo’

Za Parionu je ono što se dogodilo Božje čudo. “Osjećala sam se slobodnije, jer sam dotaknula njegovu ruku i rekla: ‘Molim te, pomozi mi, pomozi mi’. I dobro, sutradan dolazi liječnik na pregled i kaže mi da moj sin nema krvnih ugrušaka, da će se prijelom zatvoriti za šest do osam tjedana.”

“Danas kažem: ‘Da, to je čudo, to je dvostruko čudo’, jer papa Franjo je krsni kum mog sina, on ga je krstio i pomogao da ozdravi. Za mene je to prevelik Božji dar”, dodala je.

Poziv pape Franje

Dva i pol mjeseca kasnije, u svojoj sobi na 10. katu bolnice Gemelli, papa Franjo je saznao da je Marcela, dječakova majka, otišla 8. lipnja u bolnicu u nadi da će ga susresti.

Mlada majka željela je provesti jedno poslijepodne zajedno kako bi papa bolje upoznao njezinu obitelj, budući da papu smatraju dijelom svog života. Istog dana, Marcela je primila iznenadni telefonski poziv od pape Franje, koji ju je uvjerio da će biti presretan vidjeti je i provesti neko vrijeme zajedno.

Svoju zahvalnost Pariona je Franji iskazala dvjema velikim čestitkama sa željama za brz oporavak od operacije abdomena, na koje je stavila fotografije svoje obitelji s porukama rukopisom i potpisima svoje djece. Nekoliko je puta išla u bolnicu pozdraviti papu, a čak je razgovarala i s dr. Sergiom Alfierijem koji je papu operirao.

Bebina braća, José Miguel, 13, i Massimo Antonio, 11, ukrasili su čestitku crtežima srca i fotografijama svoje obitelji, te jednom na kojoj papa Franjo blagoslivlja njihovog malog brata. Pariona je 11. lipnja pratio i očuh starijih sinova, Edwin Alberto Bedriñana Zegarra (32), koji je otac Miguela Ángela i radi u Bologni.

miguela angela 2

Obitelj bebe koju je papa Franjo krstio tijekom svog boravka u ožujku 2023. poslala je papi 8. lipnja 2023. plakat u kojem mu zahvaljuje što je blagoslovio bebu Miguela Angela i želi mu brz oporavak. 
Obitelj bebe koju je papa Franjo krstio tijekom svog boravka u ožujku 2023. poslala je papi 8. lipnja 2023. plakat u kojem mu zahvaljuje što je blagoslovio bebu Miguela Angela i želi mu brz oporavak. Zasluge: Vatikanski mediji

Parionino svjedočanstvo

 Pariona opisuje svoju obitelj kao "pet srca i jedan otkucaj". Unatoč kušnjama i krizama s kojima su se suočili, zahvalna je što ima troje djece i supruga.

Prije nego što je rodila Miguela Ángela, imala je tri spontana pobačaja i u jednom trenutku izgubila vjeru. Ipak, utjehu je pronašla u suprugu. Tijekom trudnoće Pariona je izrazila zahvalnost nebu na blagoslovu majčinstva. Rekla je da je zahvalna što osjeća otkucaje srca svog sina i sve emocije koje dolaze s tim.

Kad je ostala trudna, prisjetila se: “Podigla sam pogled u nebo i rekla: 'Hvala ti, dužna sam ti.' To je sve što sam rekao. Hvala ti, hvala ti što si mi dao ovaj blagoslov, hvala ti što si ponovno osjetio ove male udarce, ovo srce koje imamo u sebi, ove emocije.”

Sastanak u kući Svete Marte

Pariona i njezina obitelj proslavit će 18. lipnja krštenje njezino drugo dvoje djece. Osim toga, poslala je poruku nade: “Bog”, dodala je, “ne napušta svoju djecu i daje najteža iskušenja svojim najjačim ratnicima . Klanjao sam se pred Bogom u trenutku kada je moj sin bio s iglama [u ruci], oporavljao se. Zamolio sam ga za život mog sina, da bude dobro. I tako, malo po malo, vraćam svoj život Bogu.”

Sveti Otac već ima zakazan termin kod svoje “peruanske obitelji” u kući Svte Marte što je prije moguće i kada liječnici to dopuste, javlja CNA.