Elvir Tabaković: U Boga nisam vjerovao, a crkvu sam prezirao

Prije nego što je odjenuo crkvene halje, Elvir Tabaković uživao je život punim plućima. Rođeni Osječanin radio je kao fotograf i obilazio svijet u potrazi za avanturama!

"Moj život je bio temeljen da duhovni svijet ne postoji i kad se ta spoznaja priomjenila, kad se taj temelj izmaknuo cijeli svijet se srušio i ja sam iznova izgradio svoj život i sve svoje stavove na toj Božjoj istini", izjavio je Elvir Tabaković, redovnik.

Božja je istina punih 26 godina tražila put do njega. Do tada Elvir je vespom je proputovao Europu, kajtao po oceanima, bordao po Alpama. Njegova je strast bila fotografija, a njezini motivi lijepe žene, luksuzni automobili i prekrasna priroda.

"To obraćenje i tu promjenu u životu može razumjeti samo onaj tko je to doživio...".

On ju je, kaže, doživio prirodno. Sama je došla.

"Sama činjenica da ja nisam doživio tragediju da bi se obratio, a preko 90 posto to doživi, probudilo je zahvalnost, nisam imao srca jos nešto tražiti kad me avanture nisu ispunile!".

Preobraćenjem je, kaže, dobio i novi život - onaj u vječnosti. Prosvijetlio ga je susret s Mijom Baradom koji je u Njemačkoj držao duhovne seminare. Ondje je i ostao. Danas živi i služi Bogu u samostanu svetog Mihovil u Bavarskoj.

Mnoge je stvari na kratkom putu od avanturista do sluge Božjeg radikalno promijenio.

"Prije obraćenja ja sam te fizičke odose vidio kao jednu priliku za užitak, ali sam sada naučio da mi ne smijemo užitak secirati iz braka i uzeti samo njega, cijeli spolni odnos uzeti u punini da bude sredstvo za stvaranje novog života".

Danas žene gleda drugim očima. Baš takav, predivan - je i on sam mnogim ženama.

Sve ovozemaljske napasti, kaže, njemu više ne predstavljaju strah - jer je siguran u Božjem kraljevstvu koje mu je dalo novi vječni život i na tome mu je zahvalan. Odužit će se služeći mu vjerno i pokušavajući vratiti ljudima vjeru koju su, kao i on u svom prošlom životu, putem izgubili.

Za više svjedočanstava kliknite OVDJE