Liječnik svjedoči da je žena snagom molitve podignuta iz mrtvih

Dr. Landon D. Vinson, liječnik hitne pomoći u Regionalnom medicinskom centru Coffeyville u Coffeyvilleu, Kansas, nedavno je ispričao članovima Prve Božje skupštine o čudu kojem je svjedočio zajedno s njihovim pastorom, velečasnim Randyjem DePriestom, javlja CBN.

U videu objavljenom na YouTubeu, Vinson dao je svoje svjedočanstvo zajednici. Bilo je to tijekom proljeća 2021., na vrhuncu pandemije COVID-19, kada je neimenovana žena odvedena na hitnu pomoć u Coffeyvilleu. Reanimirali su kad su je dovezli u hitnu i življavali cijeli sat nakon dolaska. Ali ona je umrla.

"Ponovo smo pokrenuli njezino srce, ali jedino što je održavalo njezino srce bile su injekcije adrenalina u krvotok i stavljanje na respirator", rekao je Vinson. "S medicinskog stajališta, nije bila živa. Bila je ono što mi zovemo 'moždano mrtva'."

Opisao je kongregaciji vjere brojne načine na koje medicinski službenici utvrđuju da je neka osoba umrla. U ovom slučaju nisu našli znakove života. Ženine su oči bile ukočene i raširene; nije pokazivala reflekse, a njezini su udovi pokazivali znakove pjegavosti, a svi oni prethode početku mrtvačke ukočenosti. Dakle, dr. Vinson, njegovo osoblje i suprug pacijentice odlučili su je ukloniti s uređaja za održavanje života.

Prema Vinsonovim riječima, ženin je muž zamolio da pozovu pastora DePriesta da dođe moliti se.

Vinson je rekao da je čovjeku rekao: "Naravno. Pričekat ćemo da pastor dođe." Mislio je da će on i medicinske sestre jednostavno čekati župnika iz poštovanja prema ženi i njezinu mužu.

Nakon nekoliko minuta DePriest je stigao u bolnicu. Osoblje mu nije reklo o ženinom stanju pa joj je stavio ruku na rame i počeo se moliti.

“Počeli smo moliti nad njom”, prisjetio se liječnik. "Glava mi je bila pognuta. U sobi je bila medicinska sestra. Možda samo nekoliko minuta nakon molitve, stroj je počeo oglašavati alarm. Mislio sam da ću ga jednostavno isključiti da ne smeta. Kad sam podignuo pogled, spontani dah se počeo vraćati. Vidio sam ruku kako se kreće na ovoj ženi."

Dok se pastor molio nad njom, počeo joj je postavljati pitanja. Počela je kimati glavom i odgovarati.

Pozvao ju je imenom i rekao: "Ovo je pastor Randy i došao sam moliti za vas." Otvorila je oči, a on je upitao: "Čuješ li me dobro?" Kimnula je glavom: "Da."

Zatim je DePriest rekao: "Poznajete li Isusa Krista kao svog Spasitelja?" Opet je kimnula "Da." Nastavio je, "To je sjajna vijest. Danas ćemo učiniti ono što Sveto pismo kaže "gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, ondje sam i ja među njima" tako da ja" Molim Boga da ti vrati zdravlje i da te izliječi. Zvuči li to u redu?" Ponovno je njezin odgovor bio: "Da."

"Ovo mi nije imalo smisla jer nije davala znakove života", rekao je dr. Vinson. Nastavio je: "Skinuli smo je sa svih lijekova. Dali smo joj četiri lijeka za održavanje srca. Svi su bili isključeni. Ali sada joj je krvni tlak bio visok. Išao je preko granica."

Treptala je očima. Sagnuo sam se i upitao: "'Čuješ li me?" Kimnula je glavom 'Da'. Pitao sam: 'Želiš li da nastavimo i borimo se?' Odlučno je odmahnula glavom 'Da'."

"Bilo je to prvo pravo čudo koje sam ikada vidio. Bio je to vrlo ponizan trenutak. Stalno sam slušao Boga kako govori: 'To je moje dijete. Ja odlučujem tko će živjeti.'"

 Kad je žena počela odgovarati, DePriest je okupljenima opisao kako su dvije medicinske sestre brzo napustile prostoriju kako bi je pripremile za sedaciju budući da je postajala uznemirena zbog intenzivne boli. Primijetio je kad su se medicinski stručnjaci vratili kako bi je prebacili iz Coffeyvillea u drugu bolnicu na moguću operaciju, promatranje i oporavak.

Dok je dr. Vinson završavao svoje svjedočenje, opisao je kako je rekao medicinskoj sestri: "Ovo je bilo čudo."

Vinson je rekao da je razloge za taj događaj pokušao pronaći u svojim medicinskim knjigama. Nije mogao ništa pronaći. Tada je čuo glas u svojoj glavi, koji je rekao: "To sam ja. Nema ničeg drugog. To sam ja", rekao je liječnik zajednici.

Kao liječnik hitne pomoći, Vinson je dobro upoznat sa smrću. Rekao je CBN Newsu u e-poruci da je događaj s njegove točke gledišta bio prilično jednostavan. Žena je bila bez aktivnosti mozga.

"Bila je na više lijekova i infuzija koje su održavale otkucaje srca, povećavaju srčani pritisak i sužavaju krvne žile, a sve u pokušaju da održe krvni tlak dovoljno visokim da prokrvi mozak i vitalne organe .. Osim ovih infuzija koje su održavale otkucaje njezina srca i stvarale krvni tlak, te ventilatora koji je davao kisik i ventilirao pluća, nije bilo nikakvih kliničkih znakova života. Njezin neurološki pregled klasificirao bi je kao moždanu smrt i stoga bi bilo opravdano ukloniti je s umjetnog održavanje života", rekao je.
"Kad je pastor DePriest došao, upravo smo isključili sve njezine vazopresore i pripremali smo se za ekstubaciju (skidanje pacijentice s respiratora) i očekivali smo brzo napredovanje do proglašenja smrti", objasnio je liječnik.

"Ukratko, bila je klinički mrtva i pripremali smo je tako proglasiti. Počela se kretati i odgovarati na pastorova pitanja tijekom njegove molitve. Sada nije samo stvarala otkucaje vlastitog srca i krvnog tlaka, borila se s respiratorom svojim vlastito disanje. Trebali su joj lijekovi za smirenje kako bi je zadržali na krevetu i olakšali transport", primijetio je.

"Ne vidim drugo objašnjenje osim čuda za ovaj fenomen. Ne tvrdim da je pastor podigao ženu iz mrtvih. Kažem da su njegova postojana vjera i molitva pokrenule ili oslobodile nešto duhovno što je nadilazilo područja. Ne znam da ću ikad razumjeti mehanizam, ali znam da je bila mrtva prije molitve, a živa nakon.”

Vinson je za CBN News rekao da se ne može sjetiti imena te žene ili da nije pratio njezino stanje, ali je rekao da je to možda bila lekcija o poniznosti – ne stavljati Božje djelovanje u granice.

"Znam da je bila živa i da je reagirala kad je otišla u kolima hitne pomoći koja su je odvozila u drugu bolnicu. Ne pretvaram se da znam namjeru Božje volje, ali ne mogu ne misliti da njezin život ili smrt nije bila poanta. Mislim da je to možda bila lekcija o poniznosti i upozorenje da ne ograničavate Boga u svojoj vjeri", napisao je liječnik.

U nastavku pogledajte svjedočenje dr. Vinsona. Njegovo svjedočenje počinje u 7:47min: