'Čudesno ozdravljenje gluhe djevojčice u Lourdesu'

Lordes nastavlja biti jednim od najposjećenijih Svetišta na svijetu, i prozvano je Svetištem patnje, jer mnogi bolesni dolaze na ovo mjesto gdje se udiše Rajski zrak.

Mnogi odlaze u Lourdes s nadom da će pronaći ozdravljenje i utjehu, mnogi jednostavno da bi pronašli sami sebe i snagu za život, da se suoče sa svojim više-manje velikim svakodnevnim križevima. Ali najdirljivije je vidjeti odnos između bolesnih i volontera kao da je jedna recipročna razmjena pravog prijateljstva, dubokog i nesebičnog. I upravo tijekom jednog hodočašća koje su organizirali volonteri UNITALSI-a (l'Unione Nazionale Italiana Trasporto Ammalati a Lourdes e Santuari Internazionali = Nacionalna Talijanska Zajednica Prijevoza Bolesnih u Lourdes i Međunarodna Svetišta) dogodilo se nešto posebno, jedno ozdravljenje neobjašnjivo očima znanosti, ozdravljenje jedne gluhe djevojčice koja je pronašla svoj sluh...

Neku večer u Lourdes-u, nešto prije večere nakon što je djevojčica izmolila molitve ispred Gospe, jedan od svećenika pratioca koji se igrao s njom i ostalom djecom, rekao joj je da ode do mame po jelo.

Kako bi je spasili, dali su joj lijekove koji su joj uzrokovali neka krvarenja u mozgu što je ugrozilo slušne kanale. „Potrebno vrijeme za temeljito ispitivanje prakse u prosjeku je nekih 5 godina – objašnjava Gemma Malerba, odgovorna iz UNITALSI-a iz Genove i pokrajine Ligurie – na kraju dolazi izreka: prema trenutnom stanju medicinskih saznanja, liječnici potvrđuju, jedno ozdravljene se mora definirati kao „neobjašnjivo“.
Malena, na putovanju s mamom, bratom i bakom, pridružila se grupi UNITALSI-a iz pokrajine Lombardie i tijekom hodočašća bila je protagonistica jedne epizode koja je pobudila veliko zanimanje i koju će istražiti komisija koja se bavi procjenom slučajeva ozdravljenja.

Obitelj živi u gradiću Sestri Levante i pridružila se lombardskom hodočašću u posljednji tren. Kako bi razjasnio slučaj UNITALSI koji se nalazio zajedno s obitelji malene na hodočašću u Lourdes-u, Giuseppe Secondi, predsjednik podgrupe UNITALSI iz jugozapadnog Milana i direktor hodočasništva, ispričao je poseban slučaj koji se dogodio prošle srijede. Na poziv majke da vrati slušne aparate, djevojčica odgovara: „Čujem dobro, ne trebam ih više“. Neki već definiraju ovaj slučaj kao ozdravljenje.

Djevojčica je odmah odvedena u Bureau des Constatations Medicales (Ured za medicinska otkrića) iz Lourdes-a koji – kako je u praksi – zatražio svu prethodnu dokumentaciju i čak je predložio nove audiometrijske nalaze.

Prijevod: medjugorje-info.com/lalucedimaria.it

Označeno u