Sadržaj s oznakom: Lurd

Papa Franjo je poslao poruku, koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, povodom 64. međunarodnog hodočašća u to francusko svetište, koje predvodi nadbiskup Gallagher: Svjedočite evanđelje među svojim suborcima

Svečanom misom u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Novome Zagrebu počelo je u utorak, 21. svibnja, jubilarno 30. nacionalno hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd. Predvode ih vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan i zapovjednik putovanja brigadni general Željko Ljubas.

Prvi sam put došla ovamo 2005. godine. Te mi je godine preminula majka, a 2004. izgubila sam i brata pa možete pretpostaviti koliko sam bila uznemirena.

Godine 1934. u Lurdu je Leopold Mandić promatrao jednu redovnicu kako gorljivo moli za svoje ozdravljenje, pa je iznenada upita: "Biste li svoje ozdravljenje prepustili nekome drugomu?"

Tereza je bila toliko oduševljena novim načinom života, te joj se činilo da može promijeniti cijeli svijet.

U vremenu od 11. veljače do 16. srpnja 1858. Gospa se sv. Bernardici ukazala ukupno 18 puta. Sva ukazanja zbila su se u špilji Massabielle uz rijeku Gavu, malo ispod gradića Lurda.

Mauricia Cailletu francuskog liječnika rođenog u Burdeosu 1933godine i Sergea Abada-Gallarda arhitekta, također francuza rođenog u Mattuecosu, od roditelja španjolaca, djeli više od 20 godina razlike te neke obiteljske i osobne okolnosti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 11.2.2023.

Pet znakova Lurda

Voda

U do­sadašnjih 2000 protokola potvrdili su liječnici da je u Lurdu medicinski nerazjašnjivim ozdravljenjima.

Dr. Carrel je u tijeku studiranja postao ateist. Bio je vrsni student, a kasnije izuzetan kirurg.

Lordes nastavlja biti jednim od najposjećenijih Svetišta na svijetu, i prozvano je Svetištem patnje, jer mnogi bolesni dolaze na ovo mjesto gdje se udiše Rajski zrak.

Carrel je otpušten sa sveučilišta. Nekoliko mjeseci kasnije, u svibnju 1904., otišao je u Kanadu. 1906. godine preselio se u New York, gdje je u Rockefeller Institutu ubrzo postao član jednog od tih istraživačkih timova najistaknutijih znanstvenika.

Zašto je Oskarom nagrađen film „Bernadettina pjesma“ tako inspirativan.

Gospina ukazanja maloj Bernardici Soubirous u Lourdesu, početak je za ovo naše moderno doba izvanrednih susreta neba i zemlje. Majka Božja joj se predstavila: "Ja sam Bezgrešno Začeće!

Sudionici Hoda utjehe, koji je 13. svibnja krenuo iz Notre-Dame de Paris, u Lurd će stići 10. kolovoza, javlja Aleteia

Nema sumnje: upravo u stavu klečanja, jedan biskup je na vrhuncu svog položaja. Ne klečanje pred neprijateljem koji mu prijeti, koji ga nagovara da zaniječe svoju vjeru ili uvrijedi svog Spasitelja.

Stranica 1 od 2