Sadržaj s oznakom: Lurd

Prvi sam put došla ovamo 2005. godine. Te mi je godine preminula majka, a 2004. izgubila sam i brata pa možete pretpostaviti koliko sam bila uznemirena.

Godine 1934. u Lurdu je Leopold Mandić promatrao jednu redovnicu kako gorljivo moli za svoje ozdravljenje, pa je iznenada upita: "Biste li svoje ozdravljenje prepustili nekome drugomu?"

Tereza je bila toliko oduševljena novim načinom života, te joj se činilo da može promijeniti cijeli svijet.

U vremenu od 11. veljače do 16. srpnja 1858. Gospa se sv. Bernardici ukazala ukupno 18 puta. Sva ukazanja zbila su se u špilji Massabielle uz rijeku Gavu, malo ispod gradića Lurda.

Mauricia Cailletu francuskog liječnika rođenog u Burdeosu 1933godine i Sergea Abada-Gallarda arhitekta, također francuza rođenog u Mattuecosu, od roditelja španjolaca, djeli više od 20 godina razlike te neke obiteljske i osobne okolnosti.

Objavljeno u Duhovni kutak | 11.2.2023.

Pet znakova Lurda

Voda

U do­sadašnjih 2000 protokola potvrdili su liječnici da je u Lurdu medicinski nerazjašnjivim ozdravljenjima.

Dr. Carrel je u tijeku studiranja postao ateist. Bio je vrsni student, a kasnije izuzetan kirurg.

Lordes nastavlja biti jednim od najposjećenijih Svetišta na svijetu, i prozvano je Svetištem patnje, jer mnogi bolesni dolaze na ovo mjesto gdje se udiše Rajski zrak.

Carrel je otpušten sa sveučilišta. Nekoliko mjeseci kasnije, u svibnju 1904., otišao je u Kanadu. 1906. godine preselio se u New York, gdje je u Rockefeller Institutu ubrzo postao član jednog od tih istraživačkih timova najistaknutijih znanstvenika.

Zašto je Oskarom nagrađen film „Bernadettina pjesma“ tako inspirativan.

Gospina ukazanja maloj Bernardici Soubirous u Lourdesu, početak je za ovo naše moderno doba izvanrednih susreta neba i zemlje. Majka Božja joj se predstavila: "Ja sam Bezgrešno Začeće!

Sudionici Hoda utjehe, koji je 13. svibnja krenuo iz Notre-Dame de Paris, u Lurd će stići 10. kolovoza, javlja Aleteia

Nema sumnje: upravo u stavu klečanja, jedan biskup je na vrhuncu svog položaja. Ne klečanje pred neprijateljem koji mu prijeti, koji ga nagovara da zaniječe svoju vjeru ili uvrijedi svog Spasitelja.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio je u četvrtak, 15. srpnja popodne marijansko svetište Lurd. Primio ga je papinski delegat za svjetski poznato marijansko svetište, pomoćni biskup Antoine Herouard, objavila je uprava svetišta, a prenijela agencija KNA.

Svetište Gospe Lurdske u Francuskoj zatvoreno je od 17.ožujka ove godine prvi put od svog otvaranja. 

Stranica 1 od 2