Obraćenje u trenucima kaosa: Agnostik postao vjernikom nakon što je preživio stravični masakr u Las Vegasu

Taj 'čin istinskog zla', kako ga je nazvao predsjednik Trump, jednom je mladiću zauvijek promijenio život…

Cijeli svijet još govori o stravičnom masakru koji se zbio 1. listopada u Las Vegasu, na festivalu country glazbe, tijekom kojeg je ubijeno najmanje 58 osoba, a ranjeno više od 400. Taj ‘čin istinskog zla’, kako ga je nazvao predsjednik Trump, jednom je mladiću zauvijek promijenio život.

Obraćenje u trenucima kaosa

Među onima koji su te večeri bili na koncertu je i Taylor Benge, dvadesetjednogodišnji mladić koji se do trenutka napada deklarirao kao agnostik, u trenucima kaosa susreo je Boga i odlučio se slijediti ga, kako prenosi Faithit. Taylor smatra da je živ zato što ga je Bog čuvao i spasio. Ta sudbonosna noć zauvijek je promijenila Taylorev život; upravo je tada Bog počeo pisati jednu novu priču u njegovu životu.

‘Čin istinskog zla’

Predsjednik Trump, u svom obraćanju javnosti nakon napada, osudio je ‘čin istinskog zla’ i dodao da država osjeća „tugu, šok i žalost“. Pohvalio je i brzo djelovanje policije, na čemu je izrazito zahvalan. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premjer Andrej Plenković izrazili su sućut američkom predsjedniku zbog spomenutog napada:

Duboko me potresla vijest o okrutnom napadu koji se dogodio tijekom koncerta na festivalu country glazbe u Las Vegasu u kojem su stradali mnogi nevini ljudi i veliki broj ranjeno. Molim Vas primite, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, izraze duboke i iskrene sućuti za sve nastradale u ovom nemilom događaju, poručila je hrvatska predsjednica američkom čelniku.

U brzojavu premjera Plenkovića stoji „da je sa šokom i nevjericom primio vijest o masovnoj pucnjavi u Las Vegasu protekle noći“ te da „najoštrije osuđuje taj bezumni čin u svoje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske“, priopćila je Vlada.

Papa Franjo o tragičnom činu

Papa Franjo događaj je nazvao ‘bezumnom tragedijom’ i poručio je da je u duhu povezan sa svima koji su pogođeni tom tragedijom.

Molimo za sve stradale, ali i za mir u svijetu, da se nikada više ne ponovi takav čin…