Prekrasno svjedočanstvo obraćenja u Međugorju

Prekrasno svjedočanstvo obraćenja u Međugorju, zatim braka sa suprugom koja boluje od cerebralne paralize i simptomatske epilepsije.

Brak Marine i Igora Tomašića je prvi slučaj u Hrvatskoj u kojem je sklopljen brak između jednog zdravog supružnika i jednog koji boluje od cerebralne paralize. Naime, Marina je rođena iz teške blizanačke trudnoće sa višestrukim oštećenjima sa krajnjom dijagnozom cerebralne paralize i simptomatske epilepsije. Nakon toga uslijedio je jako težak i socijalno zapušteni život u nesređenoj obiteljskoj situaciji. Nije pohađala školu, a prohodala je snagom svoje volje u 13. godini, mada nitko nije vjerovao da bi ona to mogla. Zbog teške životne situacije završila je na duhovnoj rehabilitaciji u samostanu časnih sestara i tamo primila svoje prve sakramente.

Čuvši njezinu priču, mladić Igor, je u početku osjetio potrebu nekako joj pomoći. Pratio ju je na susrete i pružio joj ruku prijateljstva. Nedugo zatim prijateljstvo je obostrano preraslo u ljubav koja ih je oboje iznenadila, ali Bog je imao svoj plan. Nakon jako puno poteškoća i kušnji, danas su već osam godina u sretnom braku i imaju troje prekrasne djece. Njihovu tešku ali vrlo poticajnu i nadahnjujuću životnu priču ispričali su urednici emisije PUT SRCA Pauli Tomić.

Označeno u