Židovski glumac prešao na kršćanstvo: Djevica Marija 'moja je najljepša ljubav'

Poznati židovski glumac i komičar Gad Elmaleh, omiljen u Francuskoj, najavio je svoje obraćenje na katoličku vjeru, proces u kojem je, kako kaže, presudnu ulogu odigrala Djevica Marija, javlja CNA

Elmaleh (51) bio je partner Charlotte Casiraghi, kćeri princeze Caroline od Monaka, s kojom imaju sina Rafaela.

Njegovo obraćenje na kršćanstvo prikazano je u njegovom novom filmu, “Reste un peu,” (“Ostani malo”).

Židovski glumac, koji će prema pisanju španjolskih novina El Mundo kad se krsti uzeti ime Jean-Marie, studirao je teologiju u Parizu, a 2019. je u Londonu sudjelovao u mjuziklu o svetoj Bernadette Soubirous, vidjelici iz Lurda.

Elmaleh je za francuski list Le Figaro rekao da je “Djevica Marija moja najljepša ljubav” i izrazio iznenađenje što u Francuskoj “velika većina katolika ne živi svoju vjeru otvoreno”.

Kao dijete, ispričao je u intervjuu, ušao je u crkvu i ugledao sliku Majke Božje.

“To nije bila vizija, samo običan kip, ali bio sam skamenjen. Počela sam plakati i skrivati ​​se od straha da me ne otkriju moji, od straha od prokletstva i praznovjerja. Čuvao sam to tajnom cijelo djetinjstvo”, prisjetio se.

Novi film

U intervjuu za program “L'invité” (“Gost”), objavljenom 9. studenog na YouTubeu, Elmaleh je govorio o filmu “Reste un peu,” koji će biti prikazan u Francuskoj 16. studenog.

Glumčevi stvarni roditelji su u filmu, koji nisu baš “sretni” njegovom odlukom da pređe na kršćanstvo, ali su odlučili dati mu podršku.

Glumac i komičar rekao je da je “istina da je to duhovni, religiozni izlazak, ima dosta mješavine fikcije i stvarnosti”, ali “istina je da se sa preispitujem u dobi od 50 godina.”

“To je traženje u kojem se pitam gdje, tko, kada, ima Boga, nema Boga”, rekao je, ali tvrdi da me “Djevica Marija zove i štiti”.

U intervjuu, Elmaleh je ispričao da je vidio sliku Majke Božje “kada sam bio dječak u Maroku, u Casablanci, gdje su bili kršćani, Židovi, muslimani, zemlja koja je primjer nevjerojatnog bratstva; ali u isto vrijeme včladaju određeni tabui s kršćanstvom i crkvama.”

“Nisam mogao ići u crkve jer je to bio grijeh, bilo je zabranjeno; ali kad sam imao 6 ili 7 godina, ušao sam u jednu i rekao sam sebi nije loše ovdje, zašto mi zabranjuju?'”, rekao je glumac.

Elmaleh je rekao kako se nada da će film izazvati "neka pitanja" kod ljudi koji ga vide i naglasio da je to "uglavnom svjedočanstvo, ljubavna priča".