Zvjerstva ISIS-A obratila su ove muslimane na kršćanstvo: "Njihov Bog nije moj Bog"

Božja milost je svemoguća!

NBC News izvijestio je o pričama nekoliko muslimana koji su izabrali kršćanstvo nakon što su svjedočili i doživjeli užasavajuću brutalnost ISIS-a (Islamska Država).

Nakon što je Islamska Država prije četiri godine upravljala sirijskim gradom Kobani, mnogi muslimani su se pitali trebaju li ostati odani svojoj vjeri, piše američki katolički portal Churchpop.

Iako su se mnogi muslimani obratili na kršćanstvo, to nije bio čest slučaj u Siriji, ali zabilježeni su i takvi slučajevi.

Međutim, "oni koji napuštaju islam, često su izopćeni iz svojih obitelji i zajednica", jer po islamskom zakonu, šerijata, napuštanje islama i prelazak na neku drugu vjeru kažnjava se sa smrću.

Prema izvješću NBC-a, Crkva Braće je kroz desetljeća prva kršćanska crkva koja se otvara na ovom području. Ova crkva privlači mnoge kršćanske obraćenike.

Farhad Jasim, 23-godišnji mehaničar koji dolazi u Crkvu Braće, prošle je godine prešao na kršćanstvo.

Prema NBC News, ISIS ga je 2016. godine zatvorio na šest mjeseci. Oni su ga mučili i prisilili da recitira Kur'an nakon što je shvatio da ne poznaje "osnove Islama".

"Nakon što sam svojim očima svjedočio njihovoj brutalnosti, počeo sam biti skeptičan glede svojih uvjerenja", rekao je za NBC News.

"Ako ISIS predstavlja Islam, ne želim više biti musliman", dodao je.

"Njihov Bog nije moj Bog ..." Nije mi trebalo dugo da otkrijem da je kršćanstvo religija koju sam tražio."

Međutim, nakon obraćenja, njegovi voljeni sada nemaju ništa s njim. Rekao je da se nada da će im jednoga dana oprostiti i i obratiti se.

Poljoprivrednik i 47-godišnja Firas također su se prešli na kršćanstvo prošle godine.

Prema tekstu iz ovog članka, suprug i otac triju djevojčica kažu da je ISIS teško kaznio ljude zbog toga što se nisu držali muslimanske tradicije ili se nisu složili s njihovim uvjerenjima.

Objasnio je da ISIS drži ljude zatočene u kavezima na ulici za vrijeme visokih ljetnih temperatura zbog toga što se ne drže Ramazanskog posta.

- Vidio sam muškarce i mlade tinejdžere kako ih šibaju na ulicama jer su uhvaćeni kako puše cigarete. Vidio sam mrtva tijela mladića koji su bačeni sa visokih zgrada zbog toga što su homoseksualci ”, rekao je za NBC News.

Dodao je da su "pripadnici ISIS-a terorizirali ljude, a zatim bi išli u džamiju moliti se Allahu ... Nakon molitve, oni bi napustili džamiju i opet terorizirali ljude."

U izvješću također navodi da je "brutalnost kojoj je svjedočio u kalifatu bila nepodnošljiva."

Nastavio je: "Ako je nebo stvoreno za ISIS i njihova vjerovanja, ja bih izabrao pakao za sebe, umjesto da sam opet s njima na istom mjestu, čak i ako je to raj."

Molite za obraćenje muslimana!

Prevela Erika Radović