Papa Franjo iznenadio mladence i predvodio sakrament ženidbe

Sveti Otac prošle subote iznenadio pripadnika švicarske garde i njegovu buduću ženu te predvodio sakrament ženidbe

Papa Franjo je u subotu, 14. srpnja, iznenadio pripadnika švicarske garde i njegovu buduću ženu Brazilku tako što se nenajavljeno pojavio u sakristiji netom prije slavlja ženidbe te ih je odlučio vjenčati.

Iznenađenje!
Ni sâm par ni nekolicina onih koji su sudjelovali na obredu nisu znali za Papin iznenadni potez – rekao je brazilski svećenik otac Renato dos Santos koji je prisustvovao na ceremoniji. Svećenik je ušao u sakristiju crkve sv. Stjepana Abesinijskoga u Vatikanu kako bi se pripremio za slavlje kad ga je iznenadio papa Franjo koji se smiješio te sjedio, čekajući ga.

Nikad u životu ne bih pomislio da ću naći Papu u sakristiji – rekao je otac dos Santos u razgovoru za Vatican News. Brazilski je svećenik napomenuo da su ljudi u crkvi također bili začuđeni te su se pitali je li to doista papa Franjo. Vidio sam ga kao istinskog župnika koji se brine za svoje ovce u župi – kazao je brazilski svećenik i dodao – On je uvijek djelovao na taj način.

Tri glagola za uspjeh braka
Propovijed Svetoga Oca temeljila se na tri glagola: „započeti“, „zaustaviti se“, „nastaviti putovanje“ koji su, kako je objasnio papa Franjo, potrebni da bi se u punini moglo živjeti brak. Papa je pokazao koliko mu je stalo do braka – rekao je otac dos Santos i dodao – On ima veliku ljubav za taj sakrament koji započinje obitelj i koji u središte želi postaviti Boga.