Papa mladima: Ne dajte se ušutkati!

Sveti je Otac u video-poruci mlade sudionike marijanskog bdjenja potaknuo da grade mostove, a ne zidove

Papa Franjo uputio je jučer video-poruku sudionicima međunarodnog marijanskog molitvenog bdjenja u svetištu Svetog Gabriela od Žalosne (tal. San Gabriele dell'Addolorata) nedaleko od talijanskoga grada Terama. Papa je svoju poruku prije svega namijenio mladima.

Gradite mostove, a ne zidove!
Nemojte se bojati biti sveti, usmjeravajući svoj pogled prema Mariji, svetom Gabrielu i svim svecima koji su išli pred vama i pokazali vam put – poručio je Sveti Otac mladima dodajući da su oni proročanstvo za mir i pomirenje za čitavo čovječanstvo. Pritom ih je potaknuo da grade mostove, a ne zidove. Naučite odrasle, čija su srca često otvrdnula, da izaberu put dijaloga i sklada kako bi svojoj djeci i unučadi ostavili ljepši svijet koji je dostojniji čovjeka – rekao je papa Franjo.

Spomenuto je bdjenje dio priprema za biskupsku sinodu o mladima koja će se održati u Rimu u listopadu ove godine. Prisutnima su se putem video-veze pridružili i mladi iz Paname, gdje će se u siječnju 2019. godine održati Svjetski dan mladih, kao i mladi iz Rusije, Irske i Tajvana.

Ne dajte se ušutkati!
Dragi mladi, ne dajte se ušutkati – kazao je Sveti Otac i nastavio – Sigurno, tko govori može pogriješiti, pa i mladi ponekad griješe, ta ljudi su i griješe, primjerice, zbog nerazboritosti. No ne bojte se pogriješiti i učiti iz svojih grješaka, tako se napreduje. Ako vam netko, bilo vaši roditelji bilo svećenici bilo učitelji, pokuša začepiti usta, podsjetite ih da su Crkvi i svijetu potrebni mladi kako bi se pomladili – rekao je na kraju papa Franjo.

Označeno u