Papa mladima: Uvijek idite naprijed, tražeći sreću za sebe i za druge

Ljubav i međusobno služenje put su prema sreći – istaknuo je Sveti Otac u telefonskom razgovoru sa sudionicima tradicionalnog noćnog hodočašća od Macerate do Loreta

Život je putovanje. Uvijek idite naprijed, tražeći sreću za sebe i za druge – poručio je papa Franjo u telefonskom razgovoru s mladima koji su sudjelovali na tradicionalnom noćnom hodočašću od Macerate do Loreta. Riječ je događaju koji je započeo 1978. godine, a sinoć je desetak tisuća mladih hodočasnika propješačilo put od oko 28 kilometara.

Ne ostati na mjestu
Sveti je Otac rekao da su oni hrabri mladi ljudi koji su krenuli na put, dodajući da je to dobar znak jer u životu ne možemo ostati na mjestu. Mlada osoba koja ostaje na mjestu je poput umirovljenika s dvadeset godina, a to nije dobro – kazao je Papa napominjući da mladost trebaju živjeti dobro kako bi išli naprijed i donosili ploda.

Ljubav i služenje kao put prema sreći
Upozorio je da sreću ne možemo kupiti u supermarketu, već ona proizlazi iz ljubavi, odnosno pozvani smo ljubiti i dopustiti da budemo ljubljeni. Ratovi ne donose sreću; neprijateljstvo te ne čini sretnim; ogovaranje te ne čini sretnim – rekao je Sveti Otac te zaključio – Ljubav i međusobno služenje put su prema sreći.

Označeno u