Papina poruka sudionicima međunarodnog skupa kršćanskih bračnih parova

U poruci koju je uputio sudionicima skupa koji se održava u Fatimi u Portugalu od 16. do 21. srpnja u organizaciji međunarodnog katoličkog pokreta kršćanskih bračnih parova Équipes Notre-Dame papa Franjo jamči da Crkva osuđuje grijeh, jer mora govoriti istinu, ali istodobno grli grešnika koji se prizna grešnikom" pružajući mu „Božje beskrajno milosrđe".

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima skupa koji se održava u Fatimi u Portugalu od 16. do 21. srpnja u organizaciji međunarodnog katoličkog pokreta kršćanskih bračnih parova Équipes Notre-Dame, objavio je Vatican News.

Papinu je poruku sudionicima skupa pročitao apostolski nuncij u Portugalu, nadbiskup Rino Passigato. U svojoj poruci papa Franjo jamči da Crkva osuđuje grijeh, jer mora govoriti istinu, ali istodobno grli grešnika koji se prizna grešnikom" pružajući mu „Božje beskrajno milosrđe".

Posluživši se slikom izgubljenog sina, čemu su bili posvećeni radovi tog dvanaestog po redu skupa, Papa poziva prepoznati se u tome izgubljenom sinu koji se vraća Ocu spremnom prihvatiti ga.

„Ganuti tako velikim dobročinstvom pustite svome srcu da prozbori: istina je Gospodine! Ja sam grešnik, grešnica, tako se osjećam i to jesam. Na bezbroj sam načina bježao od tvoje ljubavi, no došao sam ovdje obnoviti svoj savez s tobom. Trebam te. Ponovno me otkupi Gospodine! Primi me još jednom u svoje otkupiteljske ruke".

Podsjećajući na Kristove raširene ruke na križu, Papa u poruci doziva u svijest beskrajno Božje milosrđe: „Nitko nije isključen iz Očeve ljubavi ni iz njegova milosrđa (…) on se ne miri s time da ikoga izgubi: muža ili ženu, roditelje ili djecu… u Isusovim očima nitko nije zauvijek izgubljen, postoje samo osobe koje trebaju biti ponovno pronađene i Isus ih potiče da izađu i traže ga (…) ako želimo naći Gospodina, moramo ga tražiti tamo gdje nas on želi susresti a ne tamo gdje ga mi želimo naći".

Équipes Notre-Dame (Gospini timovi, skraćeno END) laički je pokret bračne duhovnosti koji je osnovan u Francuskoj 1938. na inicijativu nekoliko bračnih parova i svećenika o. Henryja Caffarela. Program šestodnevnog skupa u Fatimi obuhvaća razmišljanja, zajedničke molitve, proslave, svjedočanstva i svakodnevne meditacije nadbiskupa José Tolentina Calaçe de Mendonçe.

Označeno u