Zašto Međugorje – Pogledajtu snimku za koju se vjeruje da je najstarija

Sami počeci čudesnih događanja u tom malom hercegovačkom selu ne daju naslutiti zašto ga je Gospa odabrala za sebe.

Danas je to ipak druga priča, polazeći iz nekih davnih vremena kada je siromaštvo koje onda vladalo iz sukoba čovjeka i kamena, sadašnje vrijeme očituje se pak u praznini ljudskog srca i čežnji za neprolaznim i nepropadljivim. Ono što je Međugorje bilo prije Gospinih ukazanja, samo sjeme neslućenih budućih milosti, danas je plod koji beremo i kojim se hranimo, od kojeg živimo život duha u Gospinoj prisutnosti.

Jednom ga je netko davno posadio, svojim znojem i svojim rukama, ufajući se u Boga, u svoj trud i rad. Od naših starih, Međugorje je izmoljeno za ovaj naraštaj i sve buduće.

Kamen se rađa u plodnoj njivi kao da je živ. Ako čovjek posustane u toj borbi kamen više ne rađa. Kako u ovom filmu o Međugorju kazuje pripovjedač 'Čovjek pobjeđuje kamen svojim znojem i rukama' tako i danas čovjek molitvom i ufanjem pobjeđuje zlo. Sjeme koje je Ruka Svevišnjega spustila na kamen i krš, dokaz je bezbožnom svijetu, da upravo tamo gdje je čovjek zaboravljen, daleko od očiju svijeta, ponižen i prepušten prirodi i nemilosrdnoj borbi za život, upravo tu, Bog podiže svoje oaze, i pustinje pretvara u rajske vrtove. Tko je upće mogao pomisliti  da će jedno malo selo u zabiti, biti duhovno središte svijeta u kojem će mnogi naći smisao, tamo gdje ničega nije bilo, doli krša, kamena i vrijednih ljudskih ruku koje su daleko od očiju svijeta, gradile duhovni dom za sve one skršena srca. Međugorje je planirano još od vječnosti i čekalo je svoj trenutak kada će procvasti.

Zašto je Gospa došla u Međugorje. Odgovor je samo jedan. „Ovdje sam našla živu vjeru.” „Ovdje sam našla molitvu”

Pogledajte snimku iz daleke1957., dok je blagoslovljeno tlo bilo samo pupoljak najljepše ruže svijeta:

Zašto je izabrala ovu župu Gospa govori i u poruci od 21. ožujka 1985.: „Draga djeco! Želim vam upućivati poruke i zato vas danas pozivam da proživljavate i prihvatite moje poruke. Draga djeco, volim vas i na poseban sam način izabrala ovu župu, koja mi je milija nego ostale gdje sam rado boravila kad me je Svevišnji slao. Zato vas pozivam – prihvatite me, draga djeco, da bi i vama bilo dobro. Slušajte moje poruke! Hvala vam što ste se odazvali momu pozivu!“