Sadržaj s oznakom: Gospina ukazanja

Za one koji se pitaju zašto ukazanja u Međugorju traju toliko dugo, odgovorio je fra Petar Ljubičić, franjevac i Međugorja.

Poslušajte:

Piše Ivan Ugrin za Slobodnu Dalmaciju:

Nazvao me ovih dana moj prijatelj dr. don Jozo Mužić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu i pita me sjećam li se Boguslawa Lipinskog, američko-poljskog znanstvenika, biokemičara, s kojim smo se družili u proljeće i ljeto 1985. u Međugorju. Odgovorio sam mu potvrdno, pamtim te dane kad smo mu pomagali oko njegove misije u Međugorju, iako ga poslije toga više nisam nikad ni čuo ni vidio u životu.

Na spomen afričke zemlje Ruande mnogi će se prisjetiti strašnoga pokolja koji je prije dvadesetak godina ostavio milijun mrtvih i druge strašne posljedice u sukobima između dvaju plemena Tutsija i Hutua. Ali mnogo je manje Europljanima poznato selo Kibeho u južnom dijelu zemlje odakle je trinaest godina prije toga pokolja baš na svetkovinu Velike Gospe 1982. godine Blažena Djevica Marija u jednom od svojih ukazanja najavila taj crni scenarij: pokolj i rijeku smrti koja će natopiti zemlju Ruande.

Na današnji dan, svega dva mjeseca nakon što se Gospa ukazala u Međugorju,  25 kolovoza 1981, nečemu izuzetnome su svjedočili mnogi župljani Međugorja, svećenici i ljudi iz okolnog područja.

U subotu, 5. kolovoza, 2023. godine na blagdan Gospe Snježne, na brdu Malenici iznad Vojkovića, (na mjestu ukazanja) u Župi Roško Polje, prvi put se služila sveta misa. Sv. misu predvodio je don Josip Mužić, a koji je o progonjenim ukazanjima nakon Drugog svjetskog rata imao i ciklus emisija na Radio Mariji (emisija Sjaj istine, četvrte subote u mjesecu u 17.00 h)

Viđenje pakla, najava II. svjetskog rata i posveta Rusije Bezgrješnom Srcu.Treći dio tajne otkrivene na mjestu Cova da Iria – Fatima, 13. srpnja 1917.

Ima mjesta za koja su hodočasnici uvjereni da su istinita, iako ih je Crkva priznala samo kao mjesta molitve. Jedno od njih je L’ Ile-Bouchard, mjestance s 1255 stanovnika, 42 km južno od Toursa u Francuskoj.

U jednoj od emisija 'Izdvojeno' na Laudato TV gostovali su: dr. sc. fra Tomislav Pervan, fra Jozo Zovko te Velimir Bugarin.

Govore li istinu navodni Gospini vidioci iz Međugorja? Može li biti toliko plodova ako je riječ o prijevari? Što Papa misli o tom fenomenu? Za Aleteiu je odgovore na ova pitanja u intervjuu dao monsinjor Aldo Cavalli, papin izaslanik na mjestu navodnih ukazanja.

Objavljeno u Duhovni kutak | 13.5.2023.

Fatimska poruka u Japanu

Ukazanja Gospe u Akiti

Stoljećima se Djevica Marija ukazivala vjernicima, tražeći predanost Bogu obećavajući im utjehu u teškim vremenima.

U vrijeme ukazanja Gospe Guadalupske, Diego  bio je odrastao čovjek te je već zasnovao obitelj. Privučen propovijedanjem franjevaca, koji su u Meksiko stigli 1524., prigrlio je kršćanstvo, primivši krštenje zajedno sa suprugom Marijom Lucijom.

Na današnji dan, 6 studenog 1982., Mirjana je primila osmu tajnu zbog koje se bila jako uplašila kada je čula za nju.

Christina Georgotas, uspješna američka producentica, doživjela je ono što zovemo „prosvjetljenje savjesti“ nako što je jednom pogledala video ukazanja Gospe vidjelici iz Međugorja. Nakon tog događaja njezin život se promijenio.

Vidjelac Ivan Dragićević je 2. travnja 2005.godine na svom redovitom večernjem ukazanju, samo nekoliko sati nakon papine smrti, uz Gospu vidio i papu Ivana Pavla II. Papa je prema njegovom svjedočenju stajao kraj njezine lijeve strane.

Čuti nešto iz prve ruke uvijek nas vodi na izvore.

Stranica 1 od 4