BOŽIĆNA PORUKA IVANA DRAGIČEVIĆA: Radost je pravi dar Božića

Dragi moji prijatelji u Kristu,

Naši su se životi promijenili otkako je privremena tama ove oluje ušla u Crkvu i svijet. Život se čini složenim i nesigurnim; naša su srca nemirna. Mnogi se osjećaju tjeskobno i uplašeno. Tražimo jasnoću; tražimo svjetlost; tražimo istinski mir.

Sada se više nego ikad čuje glas naše Majke. Gospa je novi glas koji viče u pustinji: „Ne boj se oluje! Važnije je pripremiti svoja srca za Gospodina! Živi u nadi!"

Gospa nam daje lijekove nade: obraćenje, molitva iz srca (posebno krunice) živo čitanje Svetog pisma, česta ispovijed, post i sveta misa.

Gotovo 40 godina Gospa u Međugorju traži da se molimo za ostvarenje njezinih planova.

Dragi prijatelji, ovi planovi dolaze od Oče naš "budi volja tvoja". Gospina je volja da svaki dan živimo u "radosnoj nadi", vjerujući onako kako nam je Isus dao u Evanđelju. Sveti Pavao kaže nam da „nada ne razočarava“. Nada je "sidro duše".

Božić je vrijeme velike "radosne nade". To nije osjećaj optimizma. To je istina. Ta istina je Isus Krist. Isus, naš Spasitelj, po Djevici Mariji došao je na zemlju kao čovjek da nas dijeli i razumije, liječi i podiže, oslobađa i pretvara u nove lijepe kreacije. Samo je Isus naš mir. Isus nam je istinska nada.

Božić se ne odnosi na skupe poklone koji naglašavaju naš džep i vrijeme. Radost je pravi dar Božića.

Gospa kaže, "Draga djeco, želim da postanete nositelji mira i Božje radosti na ovom svijetu." Nosite to jednostavno: puno se smiješite, puno se smijte, ljubazna gesta, ponudite oprost.

Molim se da ćete nastojati pronaći najdublju od svih radosti poznavanje Kristove radosti. Molim se na poseban način da se Isus iznova rodi u vašim srcima.

Evanđelje nam poručuje da se Bog objavljuje malenima. Doživjeti Isusovo rođenje znači upravo to – postati maleni i pristupiti dubokom misteriju božićnih jaslica. Slavlje Božića poziva nas dakle na razlučivanje bitnoga od nebitnoga u životu. Molimo stoga Gospodina za ustrajnost na tom putu i usavršavanje u vjeri i ljubavi. Molimo da budemo iskreni i autentični kršćani.

U tom duhu, želim vam sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2021. godinu!

Mir i dobro,

Vaši Ivan, Laureen, Kristina, Mikayla, Daniel i Mathew.

Označeno u