Ivanka Ivanković Elez o posljednjem redovitom ukazanju

Ivanka je, uz ostalo, napisala i ovo: «Gospa me je pitala što bih željela. A ja sam je zamolila da vidim svoju zemaljsku majku.

Gospa se je nasmiješila i kimnula glavom. Tada se odjednom stvorila moja mama. Bila je nasmijana. Gospa mi je rekla da ustanem. Ja sam ustala. Mama me je zagrlila, poljubila i rekla: ‘Sine, tako sam ponosna na tebe!’ Mama me je poljubila i nestala. Nakon toga Blažena Djevica Marija mi je rekla ovo: ‘Drago moje dijete, danas je naš zadnji sastanak. Ne budi žalosna, jer ću ti dolaziti na svaku godišnjicu osim ove. Dijete moje, nemoj pomisliti da si nešto pogriješila, te ti zbog toga ne ću više dolaziti. Ne, nisi!

Planove koje je imao moj Sin i ja, ti si prihvatila svim srcem i izvršila. Budi sretna, jer ja sam tvoja Majka koja te ljubi svim srcem. Ivanka, hvala ti što si se odazvala pozivu moga Sina i bila ustrajna i vazda uz njega ostala dokle je on to od tebe tražio. Dijete, reci prijateljima da smo moj Sin i ja uvijek uz njih kada nas traže i zovu.

Ovo što sam ti govorila ovih godina i o TAJNAMA još nećeš nikomu reći dok ti ja ne kažem. Ivanka, milosti koje si dobila ti i tvoja braća nije dobio nitko do sada!’ Nakon tih riječi Gospu sam zapitala mogu li je poljubiti. Ona je samo kimnula glavom. Poljubila sam je. Zamolila sam je za blagoslov. Blagoslovila me je, nasmijala se i rekla: ‘Pođi u miru Božjem!’ Polako je odlazila, s njom su otišla i dva anđela. Blažena Djevica Marija je bila jako vesela.»

Označeno u