Sadržaj s oznakom: Vidioci

Na današnji dan prije 1981. godine, Gospa je ostavila znak!

Objavljeno u Kolumne | 3.10.2023.

Zašto se Gospa ukazuje?

Odgovor na ovo pitanje nalazimo u nepisanom zakonu providnosti.

Marija Pavlović - Lunetti jednom prilikom govorila je hodočasnicima o anđelima.

Na današnji dan,2. kolovoza 1981.godine dogodilo se nešto neočekivano za župljane Međugorja.

Na današnji dan 4. srpnja 2023. proslavlja se obljetnica nastanka molitvene skupine koju vodi Ivan Dragičević. Datum okupljanja 4. srpanj 1982. sada je urezan u kamen na podnožju obnovljenog „prvog plavog križa“.

Blago milosti i darova Božjih dolaze nam po Mariji i njezinoj nevidljivoj ali tako stvarnoj nazočnosti.

Vijest o događaju u predvečerje 24. lipnja 1981. naglo se počela širiti diljem svijeta.

Jesu li vidioci ikada vidjeli Gospu kako plače?

Osim ustrajne tvrdnje vidioca već od najranijih početaka nastojalo se manje-više i znanstveno doći do objektivnih dokaza istinitosti ukazanja.

Na početku ukazanja vidioci su pitali Gospu zašto se ukazala baš u ovoj župi, na što je Majka Božja odgovorila: „Dragi moji anđeli, ovdje ima dosta vjernika. Ovdje sam našla još živu vjeru.“

Primo Martinuzzi je kao liječnik sudjelovao u ispitivanjima na vidiocima. Na njega je to ostavilo toliki dojam da je počeo razmišljati o promjeni svoga poziva premda je već bio zaručen i pripremao se za brak.U dogovoru sa svojom zaručnicom 1985. godine napustio je svoj liječnički poziv i počeo studirati bogosloviju. Za svećenika je zaređen 1991. godine.

Prema tvrdnjama vidjelaca, Gospa se svaki dan ukazuje uglavnom oko 18 sati, i ljeti i zimi, a u posebnim prigodama u neko drugo vrijeme.

Objavljeno u Duhovni kutak | 23.6.2023.

Obećani znak od Gospe

Vidioci su odmah na početku ukazanja od Gospe tražili neki znak, da bi i druge zaista uvjerili da vide Gospu, da ne lažu. Mnogi im nisu mogli povjerovati pa su tražili nekakav dokaz, nekakav znak.

Ivanka je, uz ostalo, napisala i ovo: «Gospa me je pitala što bih željela. A ja sam je zamolila da vidim svoju zemaljsku majku.

Već od prvih dana naučili smo slijediti Gospu jer je tako lijepa, tako blaga. Njezin nas je glas privlačio, pod njezinim smo se pogledom topili kao snijeg na suncu.

Stranica 1 od 4