Marija Pavlović-Lunetti: Gospina škola molitve

Prva molitva koju smo mi vidioci, a potom i svi nazočni, počeli s Gospom moliti bila je molitva sedam Očenaša, Zdravomarija, Slavaocu i Vjerovanje.

Tu molitvu nastavili smo rado moliti, klečeći svaku večer nakon sv. Mise i zahvaljujući za njezinu nazočnost među nama.

Krunica

Malo-pomalo i Gospa nas je pozvala i potakla da molimo krunicu, njoj najdražu molitvu. Rado smo počeli moliti radosna, žalosna i slavna otajstva, a kasnije nas je Gospa potakla da molimo i četvrto otajstvo, otajstvo svjetla, na koje nas je potakao Ivan Pavao II., da preko krunice promišljamo i živimo život Isusov. Nije prošlo puno vremena, a Gospa nas je pozvala da svaki dan molimo krunicu.

Sveto pismo, križ, blagoslovljene stvari

Potakla nas je da u svojoj kući, u svojoj obitelji Sveto pismo stavimo na vidljivo mjesto i da ga čitamo. Sjećam se kad nas je na to potakla, svaki od nas vidjelaca kupio je Sveto pismo i počeo ga čitati. Kamo god smo išli - na Brdo ukazanja, na Križevac - nosili smo ga sa sobom i rado ga čitali, a čitajući psalme iskazivali smo radost preko molitve Bogu. Gospa nas je također pozvala da u svojoj kući na vidljivo mjesto stavimo križ. Rekla nam je da uvijek uza se imamo blagoslovljene stvari, kao znak da smo njezini. Tako smo medaljicama, krunicama i križevima počeli svjedočiti da smo kršćani, da smo Gospini i da nam je Bog na prvom mjestu.

U Isusa smo se zaljubili preko Marije

Gospa nas je potakla i pozvala da u svojim obiteljima i župama stvaramo molitvene skupine. Tako smo u svom vjerskom životu rasli s Gospom, ona nas je vodila. Gospa nas je nakon izvjesnog vremena pozvala da svaki dan molimo tri sata. Kad je to zatražila, govorili smo joj da je malo previše to što od nas traži, da nismo sposobni toliko moliti, a ona se nasmijala i rekla nam: Kad u vašu obitelj dođe drag prijatelj vi ne gledate koliko ostaje, koliko vremena provodite s njim. Neka Isus postane vaš najbolji prijatelj. Od tog trenutka počeli smo duboki život s Isusom, preko Marije smo se zaljubili u Isusa, slijedili smo Marijine poruke i počeli živjeti ono što Bog preko Marije od nas traži.

Klanjanje presvetom oltarskom sakramentu

Slijedili smo Gospine poruke i počeli svjedočiti svojim životom. Gospa je tražila da se klanjamo Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, i mi smo to počeli redovito činiti. Najprije smo to počeli kao molitvena skupina; počeli smo klanjanjem zahvaljivati za ono što Bog preko Marije čini. Također smo zahvaljivali za ono što Bog čini preko svih koji dolaze i ovdje se obraćaju.

Gospa se nije umorila

Za svakog ukazanja molim Gospu za sve ljude, pogotovo mlade i sve koji dolaze u Međugorje, da se spase, da se odluče za svetost onako kako se odlučio sv. Franjo, koji je na poseban način svjedočio radost Uskrsloga. Više puta vidimo toliko mladih ljudi koji su duhovno mrtvi, koji su izabrali tko zna što što nije dobro. Gospa nas potiče da svjedočimo i da budemo svjesni kako je Isus umro za nas na križu, da svjedočimo Uskrsloga. Premda ukazanja traju toliko godina, Gospa se nije umorila. Ona želi da mi budemo njezine ispružene ruke, da mi nosimo njezine poruke. Zato kaže: Draga djeco, ja pred svojim Sinom zagovaram za vas. Obraćajte se. I danas Gospa govori: Draga djeco, ja sam vaša majka, ja vas ljubim. Iskoristimo ovo vrijeme milosti. Gospa nas svakodnevno potiče da se odlučimo za vječni život, da se odlučimo za Boga. To preko nje traži njezin Sin Isus.