70 tisuća ljudi vidjelo Gospino čudo

Dok je sunce „plesalo“ pastirići su ponovno ugledali Gospu sa svetim Josipom i Dijete Isusa s ručicama podignutim na blagoslov.

Franjo i Jacinta su se nekoliko godina nakon toga razboljeli i umrli dok je Lucija nadživjela svoje dvoje malenih rođaka preminuvši 2005. godine.

13. svibnja 1917. godine, u portugalskom gradu Fatimi, troje pastira: desetogodišnjoj Luciji te njenim malim rođacima Franji i Jacinti ukazala se Blažena Djevica Marija i pozvala ih da dolaze šest mjeseci zaredom, svakog 13. u mjesecu te će 13. listopada učiniti veliko čudo kako bi svi povjerovali. U viđenjima ih je poticala na molitvu krunice i mrtvljenje za grješnike koji su, ukoliko se ne obrate, osuđeni na pakao.

Civilne su vlasti branile okupljanja oko djece i toga mjesta te su ih i zatvorili kako bi ih se pokušalo navesti na priznanje da su sve izmislili. 13. listopada, u podne, rastjerujući guste oblake iz kojih je do čas prije pljuštala kiša, pojavio se sunčani krug, nalik na kotač koji je u svim smjerovima odašiljao raznobojne zrake svjetlosti koje su osvijetlile oblake, drveće i zemlju te sve prisutne. Vidjevši to, zapanjeni su ljudi, njih oko 70 000 okupljenih, stali moliti i udarati se u prsa, moleći oproštenje za svoje grijehe.

Dok je sunce „plesalo“ pastirići su ponovno ugledali Gospu sa svetim Josipom i Dijete Isusa s ručicama podignutim na blagoslov. Franjo i Jacinta su se nekoliko godina nakon toga razboljeli i umrli dok je Lucija nadživjela svoje dvoje malenih rođaka preminuvši 2005. godine. Papa Ivan Pavao II., koji je bio osobito povezan s Fatimom, 13. svibnja 2000. godine proglasio je blaženim Franju i Jacintu.

Označeno u