Papa Franjo molio nad ocem Jamesom Manjackalom i pozvao ga da propovijeda Božju milost po cijelom svijetu

Otac James Manjackal, poznati indijski katolički svećenik i karizmatik svjetskoga glasa, na poziv pape Franje boravio je u Vatikanu.

Preko 500 "Misionara milosrđa", iz cijelog svijeta, od 8 do 11 travnja okupili su se u Vatikanu s posebnim pozivom pape Franje da obnove i produže svoju"karizmu milosrđa" primljenih na prvoj audijenciji na Čistu srijedu u veljači 2016. godine. Među okupljenim misionarima prisustan je bio i fra James, navode na njegovoj službenoj stranici.

james-manjackal-kardinal-fischielli.jpg

Photo: Otac James i biskup Rino (© jmanjackal.net)

Sveti Otac Franjo, kardinal Robert Sarah, biskup Joseph Clemens, nadbiskup Arthur Roche, biskup Rino Fisichella (predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije) nadbiskup Octavio Ruiz Arenas (tajnik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije), i mnogi drugi, govorili su koliko je potrebno da svećenici budu apostoli Božjeg milosrđa, posebno u ispovjedaonicama.

"Kao što je Isus utjelovio Božje milosrđe u traženju grešnika da im navijesti u Kraljevstvo Božje, svećenici koji se kao "drugi Krist" trebaju biti utjelovljenje Isusove milosrdne ljubavi", istaknuli su.

Njegova Ekscelencija kardinal Sarah i biskup Rino Fisichella čestitali su Ocu Jamesu za njegovo djelo evangelizacije bez obzira na njegova tjelesna ograničenja i taj su trenutak ovjekovječili fotografijama. Biskup Rino Fisichella mu je iskazao tu čast da ga potakne u njegovom daljnjem radu te mu je rekao "Oče James, svi nesporazumi o vama su razjašnjeni u Rimu, sada ste slobodni propovijedati širom svijeta".

kardinal-sarah-james-manjackal.jpg

Photo: Kardinal Sarah moli nad ocem Jamesom  (© jmanjackal.net)

Kada je Otac James pitao Papu za molitvu, Njegova Svetost se molila nad njim uz ohrabrujuće riječi "Iako ste u invalidskim kolicima, vaše zdravlje nije prepreka da propovijedate Božju milost po cijelom svijetu ".

Otac James je imao tu privilegiju da za vrijeme svete Mise koju je predvodio Sveti Otac, sjedi u prvom redu. Kako navode na službenoj stranici, bio je veoma radostan što je mogao prisustvovati ovom događaju usprkos tome što se neuropatska bol iz dana u dan povećala te je u Rim odlučio otputovati u posljednji trenutak. Mnogi su svećenici poznavajući njegove snažne propovijedi tražili blagoslov ovog poznatog indijskog svećenika i karizmatika svjetskih razmjera koji je uvijek vrlo sretan kad je u zajedništvu svećenika, navode na službenoj stranici.

papa-franjo-james-manjackal-1.jpg

Photo: Otac James Manjackal na audijenciji kod pape Franje (© jmanjackal.net)

Podsjetimo, otac James na evangelizacijskim putovanjima obišao je više od dvadeset zemalja na svim kontinentima, propovijedajući na seminarima, održavajući konvencije i službe ozdravljanja, vodeći škole za evangelizaciju te pokrećući misije među muslimanima Perzijskog zaljeva. Mnogi ljudi širom svijeta pomažu sva njegova djela evangelizacije kao što su tiskanje Biblija, knjižica, molitvenika, i sličnoga, posebno među muslimanima. Svaka pomoć koju on primi uvijek se koristi za djela evangelizacije.

Autor je mnogih knjiga, pjesama te članaka na svom materinskom jeziku od kojih su mnogi prevedeni na europske jezike.