Papa mladima: Ovo je vaš zadatak – razgovarajte sa svojim djedovima i bakama, slušajte ih

Njegujte odnos sa svojim djedovima i bakama – poručio je papa Franjo mladim članovima Talijanske katoličke akcije.

Papa je govorio o radosti koja proizlazi iz Isusova dolaska te je dodao kako se ta radost umnaža kada je dijelimo. Pozvao je mlade da prime radost došašća kao što bi primili dar i da tu radost svjedoče u svojim obiteljima, školama, župama, po svim mjestima.

Na poseban način ih je pozvao da radost dijele sa svojim djedovima i bakama – i općenito sa starijim osobama – te ih je potaknuo da slušaju starije koji posjeduju mudrost života. Želim vam dati zadatak – nastavio je Sveti Otac – razgovarajte sa svojim djedovima i bakama, (…) postavljajte im pitanja, oni imaju sjećanje povijesti, iskustvo života i riječ je o velikom daru za vas, daru koji će vam pomoći na vašem životnom putu. Papa je dodao kako djedovi i bake trebaju također slušati njih, razumjeti njihove težnje i nadanja. Ovo je vaš zadatak – ponovio je Papa – razgovarajte sa svojim djedovima i bakama, slušajte ih.

Papa Franjo je također prisutnima zahvalio za njihova nastojanja oko mira te se spomenuo njihove inicijative 'solidarnosti', kojom žele pomoći mladima iz siromašnih dijelova Napulja, te je na kraju rekao: Neka Gospodin blagoslovi ovaj vaš projekt koji čini dobro. Podsjetimo kako je Talijansku katoličku akciju ustanovio papa Pio X. godine 1905. kao nepolitičku laičku organizaciju pod izravnom upravom biskupa.

Označeno u