PRIDRUŽITE SE! Lurd nudi besplatno virtualno hodočašće u vremenu borbe protiv koronavirusa

Svetište Gospe Lurdske u Francuskoj zatvoreno je od 17.ožujka ove godine prvi put od svog otvaranja. 

Od tada je svetište zatvoreno i svakodnevno primaju „15.000 molitvenih nakana iz cijeloga svijeta - od vjernika koji su pred smrću i onih koji su u strahu od zaraze“, kaže prorektor svetišta otac Xavier d'Arodes de Peyriague, javlja ucatholic.com.

Lurd je poznat kao utočište bolesnih u kojem se nalazi izvor vode za koje se tradicionalno kaže da ima čudesna ljekovita svojstva. Otac Xavier rekao je da je zbog mnogih molbi shvatio da se "nije molilo samo za ljude u Lurdu, već i za sve one širom svijeta u različitim u potrebama "

Morali smo prilagoditi svoje molitve pred izazovom pandemije koronavirusa i moliti za pojedinačna ozdravljenja. Pet puta više od redovitih brojki prati nas na društvenim mrežama i na katoličkim kanalima širom svijeta. Ljudima je potrebna vjera i nada i iz tog smo razloga pokrenuli digitalnu zajednicu koja neprestano raste."

Ta je misao urodila virtualnim e-hodočašćem pod nazivom "Lourdes United" za koje kažu da će biti "velika potvrda snage molitve".

Svijet je suočen s neviđenom ekonomskom i društvenom krizom povezanom sa snažnom željom za otkrivanjem smisla u svemu onome što se do sada dogodilo. Bratstvo, darežljivost i nada koje je svetište donosilo protekle 162 godine nikada nisu bili potrebniji. Stotine tisuća poruka, vapaja za pomoći, vapaja boli, ali i svjedočanstva nade i dalje dolaze do Lurda“, stoji u poruci organizatora online hodočašća."

E-hodočašće će se održati danas koje će emitirati molitvu krunice na deset jezika, svete mise za različite vremenske zone i procesiju s relikvijama Svete Bernardice Soubirous.

„Od 7 do 22 sata (po francuskom vremenu): emitiranje proslava, procesija, krunica, molitve. Od 16 do 18 sati na redu je program iz špilje Massabielle gdje se Gospa prvi put ukazala Bernardici. Zatim možete poslušati svjedočanstva osoba iz vjerskog i javnog života o tome kakvu ulogu Lourdes ima u njihovim životima. Mnogi istaknuti sadržaji upotpunit će ova dva sata praćenja uživo. ", stoji u priopćenju na službenim stranicama svetišta.

Pridružite se e-programu na službenoj web stranici ovdje, pogledajte uvod u događaj u nastavku te molitvu vjernika iz špilje UŽIVO u nastavku:

 

Označeno u