Relikvije sv. Rite stigle u Hrvatsku

Relikvije prvoga stupnja sv. Rite iz Cascie stigle su u Župu Svih svetih u Sesvetama te postaju trajno vlasništvo Župe.

“Iako ponosno nosimo naziv Župa Svih svetih, danas smo napravili korak bliže jednoj svetici. Sjedinjena s Bogom, ponizna razmišljanja i čista srca – riječi su to koje opisuju sv. Ritu po čijim su molitvama, mnogi su zadobili ozdravljenje, izbavljenje od zla i mnoge druge milosti od Boga”, napisali su na Facebook stranici župe.

 Na večernjoj misi posjetio ih je fra Josef Sciberras, OSA, generalni postulator Reda svetog Augustina te Župi u trajno vlasništvo uručio relikvije sv. Rite prvog stupnja. Fra Josef Sciberras kazao je da od sada, osim slike i kipa, imaju opipljivu i stvarniju prisutnost svetice, fragment njezina tijela koje je služilo i izgaralo od ljubavi prema Bogu.

Istaknuo je kako posebno štovanje relikvija i naša tijela čini predodređenima za uskrsnuće unatoč svim ljudskim slabostima. “Sveta Rita nije svetica zbog svojih čudesa već zbog nevjerojatne sličnosti nama ljudima u svakodnevnom životu, ona je zaista jedna od nas te u njoj prepoznajemo patnje, rane i nevolje. ‘Zaštitnica nemogućeg’ uči nas oprostiti i onda kada smatramo da je nemoguće oprostiti. Zato još danas nekome oprostite, pružite ruku, budite podrška, zahvalite kako bismo u radosti i zajedničkoj molitvi dočekali blagdan sv. Rite”, istaknuli su.