Susret mladih u franjevačkoj: Kročiti zajedno i osluškivati jedni druge-sinoda 2021.-2023. Facebook / Susreti za mlade u Franjevačkoj

Susret mladih u franjevačkoj: Kročiti zajedno i osluškivati jedni druge-sinoda 2021.-2023.

U utorak navečer, 5. travnja 2022. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru na Susretima mladih u Franjevačkoj, okupilo se oko 120 sudionika, odgovarajući tako na poziv pape Franje da sinodalnom duhu zajedno kročimo naprijed, slušajući Duha Svetoga i Božju riječ. To zahtjeva svakodnevno umiranje sebi, vlastitim idejama i planovima jer Duh je taj koji vodi vjernike u "svu istinu".

Nakon kratkog uvodnog predavanja koje je imao đakon fra Ivan Slišković podijelili smo se u 40 grupa i razmišljali o sljedećim temama: osluškujemo li i slušamo li jedni druge, koje je naše mjesto u Crkvi, što sveta misa predstavlja za nas, trebaju li vjernici aktivnije sudjelovati u Crkvi, što se može poboljšati glede odnosa laika i svećenika, nalazimo li svoje poslanje unutar Crkve..?

Nakon toga je par predstavnika skupina podijelilo svoje iskustvo zajedničkog rada.

Potom smo nastavili druženje na platou ispred crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Najveći teret organizacije su podnijeli Frama Mostar i OFS.

...Za zajednički hod potrebno je dopustiti da nas Duh uči doista sinodalnom mentalitetu...