Upozorenje Ivana Pavla II. o islamskoj invaziji Europe?

Monsinjor Mauro Longhi, čovjek od povjerenja Ivana Pavla II., održao je predavanje (ne znajući da će biti snimljeno i njegov sadržaj stavljen na Internet), u kojem je spominjao mnoge osobne priče i anegdote iz kojih je vidljiva vjera pape Ivana Pavla II. i snaga koju pripisuje osobnoj molitvi, a jedna se tiče vizije Europe.

Mons. Longhi svećenik je Opusa Dei-a, deset godina služio je u Kongregaciji za svećenstvo, a još kao student pratio je Svetog Oca na planinarskim šetnjama u pokrajini L’Aquila, stekavši tako njegovo povjerenje.

Wojtyla – objasnio je monsinjor – nakon što mi je ispričao jedno od svojih noćnih viđenja, rekao mi je: “Podsjetite na ovo one koje ćete susresti u Crkvi trećeg tisućljeća. Vidim izmučenu Crkvu, sa smrtnom ranom. Dubljom i bolnijom od onih s početka tisućljeća“, koje su bile izazvane komunizmom i nacističkim totalitarizmom. “Zove se islamizam. Oni će upasti u Europu. Vidio sam kako horde dolaze sa Zapada i Istoka“, a zatim navodi svaku zemlju: od Maroka do Libije, Egipta, i tako redom do Istoka.

Sveti Otac dodaje: “Oni će upasti u Europu, Europa će biti poput stare relikvije, prekrivene paučinom u tami podruma. Obiteljskea uspomena. Vi, Crkva trećeg tisućljeća, morate se suprotstaviti invaziji. Ali ne s oružjem, oružje neće biti dovoljno, već vaša vjera življena s integritetom. Longhi ovu priču smješta u godinu u kojoj je objavljen Katekizam Katoličke Crkve, odnosno 1992. Ovu nadasve snažnu sliku odmah su prihvatili oni koji već dugo strahuju od rizika islamističke invazije u Europi, a željeli bi vidjeti  veću kršćansku odvažnost kod vjernika.

Nakon ove objave, Vatikan Insider je stupio u kontakt s monsinjorom Longhiem, koji je, iako mu je bilo žao zbog moguće zloupotrebe njegovih priča, dodao još nekoliko anegdota s papom.

Sjećam se – Longhi nam otkriva – da mi je jednom prigodom govorio o svom razgovoru s Gospom koja mu je rekla: “Rat se neće voditi između religija, već između ateista i vjernika, između onih koji su bez Boga i vjernika”.

Prelat dodaje još jedan vrlo zanimljiviji detalj, jer se ne odnosi na mistične epizode ili natprirodne dijaloge (pojave koje valja uvijek uzimati s pažnjom). Riječ je o razgovoru, vjerojatno iz 2004. godine, između tadašnjeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha i Pape. Sjetimo se konteksta: nakon terorističkih napada Bin Ladena na Ameriku, predsjednik SAD-a je napao Afganistan; na dnevnom redu je bila sigurnost zapadnih zemalja. Papa mi je tad rekao – nastavlja Monsignor – kako mu je Bush rekao: “Vaša Svetosti, samo želimo sigurnost! A Papa mu je odgovorio: “Pod nogama ovog idola kojeg nazivate sigurnost, želite žrtvovati svako ljudsko dostojanstvo“.

Izvor: La Stampa| quovadiscroatia.com