Želite jedno novo iskustvo? – prijavite se na E-duhovne vježbe u korizmi

Korizma je dobra prigoda za vratiti se. Komu? Sebi i Gospodinu. Mi vam u tome želimo pomoći. Odnosno, želimo u zajedništvu s vama napraviti korake koji će nas vratiti i Gospodinu i nama samima. Pridružite nam se!

Bratstvo Franjevačkoga samostana u Pazinu u suradnji s još nekoliko braće franjevaca pokrenulo je projekt e-duhovne vježbe.

U kršćanskoj tradiciji duhovne vježbe su dani u kojima osoba želi na sustavniji način, redovito pod vodstvom duhovnika, provjeriti svoj život i obnoviti svoje predanje Gospodinu. Duhovne vježbe obično pretpostavljaju boravak u nekom samostanu ili duhovnom centru gdje se one održavaju. Međutim, mnogi teško nalaze vremena da se povuku na nekoliko dana u mir i posvete intenzivnijem duhovnom življenju i dubljoj molitvi. Zbog toga su osmišljene e-duhovne vježbe u kojima će sadržaji za dnevno obavljanje razmatranja i osobnu molitvu biti poslani zainteresiranima u njihov e-sandučić, kako bi tko želi, u tišini svoga redovitog života, mogao obaviti duhovne vježbe.

Svaki turnus e-duhovnih vježbi bit će ranije najavljen i na svaki turnus osobe će se moći prijaviti putem prijavnog obrasca. Kada e-duhovne vježbe počnu, nije se moguće naknadno prijaviti. Osobe koje se prijave uvijek mogu otkazati primanje sadržaja e-duhovnih vježbi.

Za ovogodišnje korizmene e-duhovne vježbe odabrali smo naslov koji je ujedno i poziv: „Vrati se Gospodinu!“
Korizma je uvijek poziv na promišljanje o Božjoj riječi, na traženje Božje volje i na promatranje sebe samih u svjetlu Božje riječi, kao u ogledalu. Kroz to motrenje uočavamo mrlje, nedostatke, sve ono što je loše i grešno. Stoga je korizma poziv na obraćenje. I ove e-duhovne vježbe žele biti poziv na obraćenje potaknut Božjom riječi.

Kroz ovih četrdesetak dana razmatrat ćemo prvo misno čitanje dotičnoga dana. Kao i do sada, svakoga dana primit ćete na svoj e-mail poruku s uputama kako se pripremiti za razmatranje, s biblijskim tekstom koji ćemo razmatrati i sa samim razmatranjem nad tim biblijskim tekstom. Svakoga dana potaknut ćemo vas da iz pročitanoga teksta i nakon razmatranja pred Gospodina donesete svoju molitvu, a ponudit ćemo vam i svoje molitve.

Zamislili smo da u korizmenim e-duhovnim vježbama razmatranja ne budu preduga. Htjeli bismo svakoga od vas potaknuti da što više vremena provede u osobnom razmatranju. Nakon ovoga razmatranja koje se može obaviti kroz dan, ponudit ćemo vam da navečer, prije spavanja, pročitate sutrašnje evanđelje. Tako to običavamo učiniti mi u našem pazinskom samostanu. Ovo naše večernje čitanje evanđelja ne podrazumijeva neko duže razmatranje, nego samo predstavlja želju da s Božjom riječju pođemo na počinak, da i to bude jedan oblik našeg povratka Gospodinu.

Prijave traju do 13.02.2018. u 20:00

Nakon ovog datuma, prijave neće biti moguće! Obrazac za prijavu nalazi se OVDJE. Ispunite ga i prijavite se.