Blatničke note dobrote oko plemenitog cilja povezale mnogobrojne

„Blatničke note dobrote“ ponovno su u Donjoj Blatnici okupile nepregledno mnoštvo posjetitelja, koji su na poziv Mate Bulića i Organizacijskog odbora koncerta došli širiti dobrotu, pomagati potrebitima i dobro se zabaviti uz mnogobrojne estradne zvijezde.

Nakon dvije godine stanke, sinoć su na platou crkve sv. Franje održane desete „Blatničke note dobrote“. Uz ovogodišnji koncert održana je donatorska večera na kojoj su se okupila poznata imena iz svijeta glazbe, sporta, kulture, politike i gospodarstva iz BiH, Hrvatske te iz dijaspore, a prikupljena sredstva usmjerit će se na humanitarne projekte. Dio prihoda od desetih „Blatničkih nota dobrote“ usmjerit će se za projekt izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju, koji je pokrenula Udruga Susret, dio prihoda namijenit će se za projekt obnove Doma kulture u Blatnici, a Organizacijski odbor i nakon ovogodišnjeg koncerta nastavit će pomagati humanitarne organizacije, liječenje potrebitih pojedinaca i infrastrukturne projekte u mjestu.

Na početku koncerta sve nazočne, u ime organizatora, pozdravili su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika. Uz uvodne pozdrave načelnik Radišić i župnik Miletić čestitali su organizatorima na organizaciji humanitarnog spektakla, na kojem je nastupilo mnoštvo izvođača.

Nažalost, među izvođačima na koncertu, zbog manjih zdravstvenih tegoba, nije bio njegov glavni inicijator, Mate Bulić, no vjernim obožavateljima Mate se obratio porukom, nakon koje je pozdravljen gromoglasnim pljeskom.

Dugotrajnim pljeskom za sinoćnje nastupe u Blatnici nagrađeni su gosti iznenađenja, popularni Jole i Tiho Orlić, kao i Dražen Zečić, Alen Nižetić, Dalmatino, Tarapana band – Frano Pehar, Đani Stipaničev, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Ivana Marić, Jozo Vučić, Dražen Žanko, Pero Pranjković, Antonio Čarapina, Ivica Plivelić – Iva i tamburaši, Zdravko Čurić, Prijatelji iz Udruge Jozo Penava – Vitez, Drvosječe, Ivan Martić Ivica, Perica Strukar, Ivan Knezović Roso, grupa Nešto između, HKUD sv. Marko – Vionica, Broćanski bećari uz pratnju tamburaša iz Šurmanaca, klapa Trebižat i drugi.

Desete Blatničke note dobrote održane su pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čovića, a među istaknutim sponzorima su i vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadnohercegovačke županije, te Općina Čitluk. Veliku zahvalnost za održavanje koncerta svakako pripada i mnogobrojnim izvođačima koji iz godine u godinu u Blatnicu dolaze bez naknade, a u spomen na sve njih Organizacijski odbor za ovogodišnji koncert priredio je fotomonografiju.

Navedeni izvođači više od pet sati zabavljali su posjetitelje u Donjoj Blatnici, a koncert je završen uz povratak Joze Vučića na pozornicu i tradicionalno kolo.

Program sinoćnjeg koncerta vodili su Antonela Vučić i Albert Pehar, dok je Radiotelevizija Herceg-Bosne osigurala prijenos za sve koji sinoć nisu mogli biti na koncertu.

Tijekom proteklih deset godina „Blatničke note dobrote“ na čelu s Matom Bulićem postale su simbol okupljanja ljudi, koje povezuje zajednički cilj – iskazati podršku i pružiti pomoć potrebitima.

citluk.ba