„Budi mi prijatelj“ i Antonija Stupar Jurkin za Osnovnu školu Braće Radić u Pakracu

Svako dijete zaslužuje što bezbrižnije, ugodnije i radosnije školske dane. Svatko od njih zaslužuje priliku učiti i napredovati, ali na žalost, ne dobiju je svi.

Često život piše nimalo lijepe priče, ali toplina ljudskog srca je lijek i za najtužnije scenarije.

Udruga RTL pomaže djeci nastavlja s kampanjom „Budi mi prijatelj“, a kuma novog projekta je Antonija Stupar Jurkin. Voditeljica emisije „Sve u šest“ posjetila je prvašiće u Osnovnoj školi Braće Radić u Pakracu kojima je potrebno računalo za slijepe i Brailovi pisaći strojevi kako bi i oni mogli pratiti nastavu, čitati i doživjeti školu kao i druga djeca. I učenici s govorno-jezičnim poteškoćama trebaju logopedski set koji će u znatnoj mjeri doprinijeti kvaliteti njihove rehabilitacije i kvalitetnijem obrazovanju.Cilj je projekta djeci s posebnim obrazovnim potrebama i teškoćama u razvoju omogućiti adekvatnu podršku za lakši i brži napredak u usvajanju nastavnih sadržaja i što bolju integraciju u školi. Potrebna oprema će im omogućiti da na njima primjeren način prate nastavni proces i pritom usvoje nova znanja i vještine u skladu sa svojim mogućnostima.

- Počašćena sam što sam kuma ovog projekta i drago mi je što mogu pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Od kada je 2007. godine zaživjela udruga „RTL pomaže djeci“ rado se odazivam na sve njihove akcije. Do sada su direktno pomogli preko 140 000 djece, a veliko hvala ide i našim sugrađanima koji svake godine i u ovim teškim vremenima nesebično odvajaju za potrebe onih najugroženijih – kazala je nježno Antonija Stupar Jurkin.Možda mali učenici škole u Pakracu ne vide svijet, ali zato i te kako mogu osjetiti ljudsku dobrotu.

Nazovite 060 9007 (6,25 kn s PDV-om) i pomozite im da školske dane pamte samo po sreći.