Kampanja “Muževi, ljubite svoje žene” kreće 1. ožujka

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak susreo se 1. veljače s nacionalnim voditeljem inicijative “40 dana za život” Antom Čaljkušićem i dvojicom predstavnika grada Bjelovara voditeljem Željkom Manjkasem te Zlatkom Haramincem.

Osim o spašenim životima u gradu Bjelovaru, predstavnici inicijative obavijestili su biskupa Huzjaka o novome projektu udruge “Hrvatska za Život” pod kojom inicijativa djeluje.

Protekle godine u Vukovaru pokrenut je program iscjeljenja rana pobačaja utemeljen na biblijskim studijama koji se sada širi u nekoliko hrvatskih gradova. Program “Opravdane i oslobođene” iscjeljuje rane od postabortivnog sindorma koji nastaje uslijed iskustva namjernog ili spontanog pobačaja. Udruga će između ostaloga održavati i mjesečne susrete u jednoj kući u okolici Karlovca za roditelje koji ne mogu imati djecu te duhovne vježbe za sudionike inicijative.

Biskup je dao potporu inicijativi, istaknuvši pri tome snažnu djelotvornost molitve i ljepotu prisutnosti među onima koji se nalaze u problemima, u muci, u teškim životnim situacijama.

Biskup Huzjak pohvalio je narav i otvorenost inicijative prema drugim vjeroispovijestima.

Nacionalni voditelj Ante Čaljkušić najavio je novu kampanju koja kreće 1. ožujka pod geslom “Muževi, ljubite svoje žene” i bit će posvećena osvješćivanju muškaraca o njihovoj važnoj ulozi u braku i obitelji te svetosti na koju su pozvani živjeti.

Označeno u