MUŠKA JAVNA MOLITVA KRUNICE U MOSTARU

Molitva muške javne krunice prve subote u mjesecu održala se već tradicionalno i u Mostaru.

U subotu 3. veljače 2024. u 15 sati na Trgu blajburških žrtava okupilo se oko dvadesetak katoličkih muževa koji su molili Gospinu krunicu i litanije na Gospine nakane.

Ovaj molitveni susret plod je najprije osobnog obraćenja svakog člana, zatim 'molitve očeva' koja se moli petkom navečer na Radio Mariji, a odnedavno napravljen je i korak više jer je desetak muževa odlučilo započeti formaciju pri molitvenom pokretu „Wojownicy Maryi“ (Marijinih ratnika) iz Splita.

„Ima nas za sada desetak kandidata za 'Marijine ratnike'. Neki dolaze iz Mostara, a drugi iz Međugorja, Gabele, Ljubuškog i Širokog Brijega. Osim ove molitve imamo jednom mjesečno susrete formacije“ – kazao je organizator molitve Darko Anđelić.

Molitvu je pratila zastava s Gospinim likom i Gospin kip, što želi reći kako ovi katolički muževi žele potpuno svoje živote predati Gospi da ih ona vodi Isusu. Sve to znači da žele raditi na vlastitom obraćenju, tj. promjeni života kako bi bili još bolji muževi, očevi, a na kraju i ljudi. Tako da nikako ne stoje optužbe koje pojedinci ili mediji upućuju na račun molitelja da oni žele podjarmiti, podčiniti žene. Dapače, oni žele zauzeti svoju Bogom danu ulogu muškarca u obitelji koji skrbi, i duhovno i materijalno, za obitelj kao glavni oslonac svojoj ženi i djeci kako bi oni mogli biti zaštićeni i tjelesno i duhovno od napada agresivnog bezboštva i liberalizma koji rastače i relativizira prirodni poredak društva.