Najava tribine „Ja jesam i hoću“ u Čitluku

Javna tribina pod nazivom „Ja jesam i hoću“ – Podižimo zajedno svijet o prevenciji i liječenju raka dojke, održat će se u Hotelu Brotnjo u Čitluku, dana 20.listopada 2021. godine (srijeda), s početkom u 19 sati.

Općinski odbor Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Čitluk tribinu organizira povodom mjeseca posvećenog jačanju svijesti o problemu raka dojke.

Gošće predavači tribine su:

  • dr. med. Dragana Miletić, specijalist radiologije i onkologije – Sveučilišna klinička bolnica Mostar,
  • Marijana Zubac, mag. ing. techn. aliment – NutriCENTAR Mostar,
  • Radica Lasić, predsjednica Udruge žena liječenih od raka dojke „Narcis“.

„Mjesec listopad posvećen je podizanju svijesti o raku dojke u cijelome svijetu. Poseban naglasak stavlja se na njegovo rano otkrivanje koje predstavlja uspješan način borbe protiv ove zloćudne bolesti. Redovitim pregledima, rak se može prevenirati što je poželjno za smanjenje trenda porasta oboljelih od raka. Iz tog razloga odlučili smo sagledati ovu bolest sa šireg aspekta: sa stručne strane -područja radiologije i onkologije, s područja zdrave prehrane i zdravog stila živa te životnih iskustava i savjeta dragih žena koje su se (iz)borile s rakom“, poručili su organizatori.
Naziv tribine „Ja jesam i hoću“ slogan je Svjetskog dana borbe protiv raka od 2019. do 2021. godine, a odnosi se na ulogu svakog pojedinca koji može utjecati na štetne odluke za zdravlje i okrenuti se zdravijem životnom stilu.

„Zadnjih godina u podizanju svijesti o raku dojke u samih žena i cijele javnosti napravljeno je puno. U tom pozitivnom procesu sudjelujemo i mi kao Zajednica žena HDZ-a BiH. Pozvani smo se svi zajedno uključiti u borbu protiv ove bolesti“, stoji u priopćenju Općinskog odbora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Čitluk.

brotnjo.info