Snažna evangelizacija u Hrvatskoj! 45% mladih svaki dan moli, mladi sve više dolaze na svetu Misu!

Mladi su gladni istine! Mladima je dosta dvoličnosti i laganja! Mnogi su se „opekli“ i sad dolaze Onom tko je „put, istina i život!“ Milosrdni Isus je jedini koji ranjenom čovječanstvu može donijeti mir i spasenje! Mladi u Hrvatskoj to sve više prepoznaju i predaju se u ruke Isusa Krista!

Snažna evangelizacija dolazi od salezijanskih svećenika i suradnika koji preko Nove Eve snažno utječu na mlade preko interneta. Te salezijansku mladež koja animira na svetim Misama, organizira Oratorije, radionice, odlazak na hodočašća i dr.! Također treba spomenuti i snažnu evangelizaciju preko molitvene zajednice Božje pobjede koji pjevaju na hvalu i slavu milosrdnom Gospodinu. Njihovi spotovi na youtubeu jako su gledani, dok je pjesma „Nek pada“ pogledana preko milijun puta! Prije svega treba spomenuti naše drage svećenike salezijance koji su pokrenuli Novu Evu, don Ivana Šibalića i don Damira Stojića. I koji neumorno duhovno vode mlade u salezijanskom duhu, duhu našeg dragog svetog Ivana Bosca prema milosrdnom Isusu!

Naši dragi franjevci i FRAMA snažnom karizmom dugi niz godina snažno evangeliziraju Hrvate! Mladi FRAMA-ši redovno se okupljaju, mole, organiziraju razna događanja i hodočašća šireći među svojim vršnjacima snažnu franjevačku karizmu. „Udarni tercet“ franjevačkih svetaca (sveti Ante, sveti Frane, sveti Padre Pio) ne treba puno opisivati, ali treba naglasiti da oni svojim snažnim zagovorom stoljećima utječu na duhovni rast u Hrvata! Treba napomenuti da je najomiljeniji svećenik prošlog stoljeća u Hrvatskoj franjevac Ante Antić, rodom sa otoka Prvića (otok ispred Vodica). Miljenici među mladima su definitivno naš dragi fra Zvjezdan Linić, fra Ivo Pavić i mladi fra Marin Karačić (franjevački slavuj). Te časne sestre Marija Pija i Dijana Lončarek.

Duh sveti snažno je zapuhao prema laicima. Rađa se snažna molitvena zajednica „Srca Isusova“ pod duhovnim vodstvom patera Ikea! Molitvena zajednica „Srce Isusovo“ započela je sa  okupljanjem na Kamenitim vratima u molitvi Gospine krunice. Često odlaze po „duhovnu okrepu“ kod fra Ive Pavića u Šurkovac te u Međugorje dragoj Gospi. Molitvene zajednice „Srce Isusovo“ osnivaju se po cijeloj Hrvatskoj. Zagreb, Šibenik, Knin, Rijeka, Sisak, Roženica, Vukovar…“svijetle molitvom“ Gospine krunice svaki utorak u 20:00! Mladi apostoli, Gospini apostoli! Među mnoštvom Gospinih apostola iz molitvenih zajednica Srce Isusovo treba spomenuti revnog apostola Alana Hržicu (apostol sa gitarom), dragog brata Roka Palića (po uzoru na svetog Augustina), dragog brata Šimuna Bagarića (apostol za hodočašća)! Ja znam da bi se oni možda mogli naljutiti što ovo spominjem ali ću ipak napomenuti da su ovo mladi ljudi koji se često uključuju u akcije za pomoć siromašnima i onima kojima je najpotrebnije! Kad su bile poplave u Slavoniji oni su organizirali pomoć u hrani iz Zagreba, kombijima su vozili tu hranu u Slavoniju!

Tu je i radio Božje milosrđe, pravi „mix“ franjevaca i salezijanaca! Radio Božje milosrđe već dvije godine hvali i slavi milosrdnog Isusa krunicama, duhovnim obnovama i pjesmom! Dnevno ih slušaju i prate na tisuće vjernika iz Hrvatske i svijeta!

Da su snažnoj evangelizaciji u Hrvatskoj doprinijeli i Sabori mladih, animatori.

Osobito naglašavaju da ih prate i mole s njima krunice, mnogi mladi vjernici! Urednici radija Božje milosrđe naglašavaju da su izrazito „ponosni“ što su pod duhovnim vodstvom svećenika salezijanaca, među kojima treba naglasiti don Josipa Kajića i don Sebastijana Markovića, te franjevce iz samostana sveti Mihovil iz Zadra! Naglašavaju i posebnu „duhovnu suradnju“ sa časnim sestrama franjevačkog reda, Milosrdne sestre sv. Križa. Vjerujemo da sveta Faustina Kowalska (tajnica Božjeg milosrđa), sveti Ivan Pavao II., bl. Mihael Sopočko, sveti Ignacije Loyolski, sveta Gertruda, sveti Ante, sveti Padre Pio, sveti Frane, sveti Ivan Bosco te snažni sveti Mihovil prate rad radija Božjeg milosrđa i štite njihove urednike svojim moćnim zagovorom i snažnom molitvom!

Treba spomenuti i emisiju na HKR-u „Budimo Mladi“, popularno „BUM“! Emisija vođena u duhu vjere i podupiranja mladih u vjeri! U emisiji gostuju svećenici, časne sestre, mladi vjernici iz raznih župa, te vjerskih pokreta i organizacija koji revno rade na snažnoj evangelizaciji. Nadasve treba pohvaliti koncept emisije i njihove voditelje i urednike! Diana Tikvić i Ante (još jedan Ante) Novak snažno pridonose evangelizaciji mladih svaki ponedjeljak u 20:30 na HKR-u!

Majko Marijo i sveti Josipe zaštitniče Hrvatske, molimo vas da i dalje svojim snažnim zagovorom upravljate svoj vjerni narod, Hrvatski narod, ka milosrdnom Isusu!
Treba spomenuti da su snažnoj evangelizaciji u Hrvatskoj doprinijeli i Sabori mladih, animatori, Skac, Duhosi… te prije svega HBK za mlade

Označeno u