SVETOGRĐE U DUBROVAČKOJ CRKVI Biskup Uzinić 'zloupotrijebljena je otvorenost dubrovačkih crkava'

Biskup Mate Uzinić reagirao je zbog fotografija nage žene u dubrovačkoj crkvi u sklopu snimanja jednog njemačkog dokumentarnog filma

Neprijatelj crkve neumorno radi, a da je odabrao vrijeme Korizme, kada su vjernici pozvani u tišini  intenzivnije razmišljati o Kristovoj muci i smrti, na ozbiljnost i pokoru, ovom blasfemijom teško su povrijeđeni vjernički osjećaji.

O svemu se oglasio i biskup Uzinić

Duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati, napisao je dubrovački biskup Mate Uzinić osvrnuvši se tako na fotografije gole žene nastale unutar crkve na Jezuitima.

"Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!", dodao je biskup Uzinić na svom Facebook profilu.

Nakon objave biskup je dobio podršku bronih vjernika, a među komentarima se našao i onaj don Vinka Puljića iz misije u njemačkom Siegenu. “Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Siegen da medijski i pravno reagirate! Večeras su me zvali vjernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni time što se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da “ne znaju što čine”… znaju, znaju, itekako znaju… Namjerno ciljana Sodoma…! Namjerno oskvrnjuju Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db!”, napisao je Puljić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana njemačka ekipa i dubrovački fotograf Stijepo Brbora surađivao je s njemačkom tv ekipom Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin na snimanju studentskog dokumentarnog filma The Color Nude o kojoj je pisao Dubrovački vjesnik, i u kojem su kao scenografiju odabrali dubrovačke crkve, ali i brojne lokacije na otvorenome, poput dubrovačkih zidina.

Prema informacijama koje smo dobili radi se o Isusovačkoj crkvi sv. Ignacija koja svoja vrata drži otvorena tijekom cijelog dana za osobnu molitvu i posjete. Biskupija za snimanje nije dala suglasnost čime je oskvrnjena i zloupotrijebljena svetost sakralnih zgrada.

.