ANĐEO SAMOHRANIH MAJKI Svi ih odbacuju ali ne i Isus

U Burkini Faso djeluje misionar o. Maurice Oudet. Zovu ga “anđeo samohranih majki”. On im nudi utočište, prijateljstvo i duhovnu utjehu upoznajući ih s evanđeljem i Ljubavlju Isusa Krista.

On im pronalazi dom i izvor prihoda za život. Težak je to zadatak u zemlji u kojoj su samohrane majke stigmatizirane. Kada žena zatrudni, a nije vjenčana, obitelj i društvo ju odbacuju ako ju otac djeteta ne želi oženiti.

To se prije svega događa među Mossijima, drugoj po zastupljenosti etničkoj grupi u zemlji. Misionar Maurice Oudet iz reda Bijelih otaca pomaže im pronaći put do spasenja u centru u Koudougouu, trećem najvećem gradu u Burkini Faso.  

„Kada djevojke dođu kod mene, duboko su potresene. Moj je prvi zadatak pružiti im utjehu kako bi shvatile da ih Bog nije odbacio već ih voli kao Njegova stvorenja.  One također primaju Njegovu ljubav. Nakon uvjeravanja tražim mjesto njihova smještaja. Ponekad mogu uvjeriti neku tetu ili rođake, a u drugim slučajevima vodim ih kod obitelji koje su ih voljne primiti“, ispričao je o. Maurice za Fides.

On majkama pomaže i na druge načine. Dobavlja im lijekove, prati ih u bolnice, plati im ultrazvučni pregled...

„Nedavno je ultrazvučni pregled pomogao spasiti majku i njezine blizance“, dodao je svećenik koji majkama preko pozajmica pomaže i osmisliti ekonomsku neovisnost kako bi same mogle podizati svoju djecu.

Izvor: Nedjelja.ba