Bila je u ISIS-u, a sad se predala Isusu: Rađala sam djecu samo da jednog dana postanu mudžahedini. A onda sam shvatila...

Tania Georgelas, 33-godišnja Britanka, čiji roditelji su podrijetlom iz Bangladeša, u ekskluzivnom intervjuu za The Atlantic kojeg prenosi JL otkrila je zašto se priključila ISIS-u i što ju je nagnalo da poslije nekog vremena ipak napusti zloglasnu Islamsku državu i počne graditi novi život u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Odrasla sam u Harrowu u Londonu i od malih nogu susretala sam se s predrasudama i rasističkim ispadima. Susjedi su nam razbijali prozore, vrijeđali nas... Osjećala sam se kao potpuni autsajder i zapravo sam cijelo vrijeme tražila način kako da se osvetim tim zlim ljudima koji su nam htjeli pošto-poto napakostiti - prisjetila se Tania.

Za radikalni islam se, kaže, počela zanimati nakon terorističkog napada na "njujorške blizance" 2001. Nekoliko godina poslije, Britanka je otišla na prosvjed protiv rata u Iraku i upravo je ondje dobila letak s podacima o internetskoj stranici za upoznavanje i spajanje s "pravim muslimanima". Tako je, objašnjava, stupila u kontakt s Johnom Georgelasom, Amerikancem koji danas slovi kao jedan od najozloglašenijih džihadista iz redova ISIS-a.

- Zaljubili smo se i počeli maštati o životu u kalifatu. Bila sam trudna s četvrtim djetetom kad smo se 2013. odlučili preseliti u grad A’zaz u Siriji i priključiti radikalnim islamistima. Rađala sam djecu samo s jednim ciljem - da jednoga dana postanu mudžahedini, borci, teroristi... - izjavila je Georgelas.

Ipak, život u Siriji nije je nimalo oduševio - obitelj je spavala u trošnoj kućici bez prozora, nisu imali ni vode ni struje, a nedugo nakon što su stigli u novu domovinu, Tania i djeca teško su se razboljeli.

- Ni dan danas ne mogu vjerovati da me suprug pustio da odem s djecom - govori Britanka, koja već neko vrijeme živi u Dallasu u Teksasu, i to ni manje ni više nego kod Johnovih roditelja, od kojega se ona u međuvremenu i službeno rastala. On je i dalje negdje u Siriji te se bori na strani terorista.

Otkad je započela novi život u Americi, bivša ISIS-ova mladenka Tania ima i novoga dečka - IT stručnjaka Craiga također je upoznala na internetskoj stranici za spojeve, a on se u nju zaljubio znajući da joj je bivši suprug zloglasni mudžahedin.

- Kad sam otvarala profil na stranici za upoznavanje, napisala sam: 'Imam četvero djece i bivšeg muža koji me napustio kako bi postao novi Osama Bin Laden'. Dobila sam 1300 poruka, a Craigu, s kojim sam danas u sretnoj vezi, nije smetala moja prošlost - rekla je Georgelas, koja bi, prenosi Daily Mail, u budućnosti voljela pomagati bivšim tj. rehabilitiranim ekstremistima.

U međuvremenu je s novim dečkom krenula u jednu protestantnsku crkvu i kaže da je velika vjernica, prenosi Slobodna.

 

Označeno u